Nu va razbunati cum fac fariseii si carturarii

Un alt aspect din lista criticata de Iisus este pervertirea de catre farisei si carturari a unui foarte bine cunoscut verset din Vechiul Testament si anume:

„Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.” Dar Eu vă spun: să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. Oricui vrea să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două. Celui ce-ţi cere dă-i; şi nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute de la tine.”

Legea lui Moise declara ca atunci cand o persoana era gasita la judecata vinovata ca a pricinuit un rau unei persoane, pedeapsa acesteia trebuia sa fie echivalentul raului pricinuit. Aceasta porunca era data pentru a se asigura ca tribunalul facea dreptate in cazul ofenselor majore. Fariseii si carturarii insadeformasera aceasta porunca si transformase aceasta porunca intr-una care facea din razbunareo obligatie sfanta. Insa Dumnezeu a avut asteptari mai mari pentru copii sai.

Razbunarea este o atitudine pe care o interzice explicit Vechiul Testament si ne invata, ca oamenii lui Dumnezeu trebuie sa manifeste bunatate fata de dusmanii lor.

Iisus a accentuat acest adevar invatandu-si ucenicii sai sa intoarca si celalalt obraz si sa mearga o mila in plus atunci cand au de-aface cu oameni rai.

Cand suntem nedreptatiti Dumnezeu doreste sa fim plini de mila si sa intoarcem bine pentru rau. lasand razbunarea sa fie a Domnului…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s