Iubiti-va nu ca fariseii si carturarii

Iisus a inceput sa ii invete pe ucenici asteptarile pe care le are Dumnezeu de la ei aratand in acelasi timp ipocrizia fariseilor si a carturarilor.

Folosind ca punct de plecare porunca a sasea, Iisus dorea ca ucenicii Lui sa stie ceea ce fariseii si carturarii nu pareau sa constientizeze. Fariseii si carturarii predicau impotriva uciderii, avertizand de faptul ca omorul te poate aduce in fata tribunalului, insa Iisus pune inaintea lor infractiuni mult mai muci care ii puteau duce pe oameni la tribunal, la judecata lui Dumnezeu.

Este atat de important sa ne iubim unii pe altii astfel ca atunci cand ne maniem pe fratele nostru ne putem considera deja gasiti vinovati in fata curtii de judecata a lui Dumnezeu. Daca ne exprimam verbal mania prin cuvinte rautacioase, rostind cuvinte pline de ura si scarba fata de un frate, infractiunea comisa este suficient de grava inainte curtii supreme a lui Dumnezeu incat sa fim aruncati in Iad.

Apostolul Ioan in epistola sa atrage atentia ca relatia noastra cu Dumnezeu este determinata de relatia noastra nu fratii nostri. Daca ne uram fratele aceasta dovedeste ca nu vom avea viata vesnica – este un ucigas.

„Oricine urăşte pe fratele său, este un ucigaş; şi ştiţi că nici un ucigaş n-are viaţa veşnică rămânând în el.”

Iisus ne avertizeaza ca trebuie sa fim constienti  de consecintele teribile si eterne pe care le vom suporta daca nu ne iubim fratele asa cum se asteapta Dumnezeu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s