Fiti sinceri nu ca fariseii si carturarii

Unul din exemplele date de Iisus, referitor la comportamentul imoral si la aplicarea gresita a Scripturii de catre farisei si carturari, este legat de pornca lui Dumnezeu de a spune adevarul.

Fariseii si carturarii au descoperit o cale foarte creativa de a minti. Ei nu se considerau obligati sa isi indeplineasca promisiunea daca jurau pe Templu pe Altar sau pe Cer, totusi daca jurau pe aurul din templu sau pe jertfa de pe altar, sau pe Dumnezeu care este in ceruri, atunci promisiunea era de dus la indeplinire.

Dumnezeu a intentionat ca oamenii sa spuna adevarul intotdeauna, nefiind nevoie sa faca juramant, pentru confirmare. Oamenii care simt nevoia sa jure pe ceva sau cineva pentru a fi credibili in ochii celorlalti, admit ca de obicei mint, si doar cand jura spun adevarul. Dar oamenii care spun intotdeauna adevarul nu simt aceasta nevoie, sa jure.

Biserica din zilele noastre este plina de mincinosi, mari sau mici. Crestinul trebuie sa se ofere pe sine ca un exemplu de corectitudine si ii stimuleaza si pe altii sa spuna adevarul intotdeauna.

Imi aduc aminte de spusele lui Ioan in cartea sa Apocalipsa : „Dar cat despre … mincinosi, partea lor este in iazul, care arde cu foc si cu pucioasa…” Apoc 21:8

Anunțuri

2 thoughts on “Fiti sinceri nu ca fariseii si carturarii

  1. Tom Hovestol despre cartea Fariseii vechi și noi:

    “Dacă nu mă văd pe mine însumi reflectat în Biblie, atunci valoarea ei pentru mine este mult diminuată sau chiar pierdută în întregime. […] Este posibil să nu-mi dau seama că fariseii sunt personajele Bibliei ale căror mediu de proveniență seamănă cel mai mult cu al meu. Mă tem că pot semăna cu fariseii mai mult decât sunt eu dispus să admit. Au încetat fariseii să existe acum 2.000 de ani? Mă tem că ei sunt și astăzi vii și înfloritori.”

    (via RE)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s