Nu cum fac fariseii si carturarii

Ca urmare a afirmatiei lui Iisus din Matei 5:20, m-am gandit la un alt pasaj al Ev. Matei in care Iisus chiar inainte de a fi prins si rastignit, in discutie cu poporul dar si cu fariseii si carturarii o alta expresie. Mai bine sa redau textul Scripturii:

„Deci toate lucrurile, pe care vă spun ei să le păziţi, păziţi-le şi faceţi-le; dar după faptele lor să nu faceţi. Căci ei zic, dar nu fac.”

Interesant, nu!? Oare a uitat Iisus ceea ce a spus cu catva timp inainte, tot noroadelor, in predica de pe numte? sau oare si-a schimbat El parerea despre farisei si carturatri intre timp? Nu, nicidecum!

Iisus ii cunostea tot atat de bine si atunci si acum. Iisus stia ca ei traiesc doar sa spuna altora ce trebuie sa faca, ca „le place să le facă oamenii plecăciuni prin pieţe, şi să le zică: ,Rabi! Rabi!'”; de fapt: „Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni.”

Mi-as dori sa privim la acesti oameni asa cum ii priveste Iisus si sa invetam de la ei. De aceea m-am gandit sa gasesc in Scriptura ce sa fac si ce sa nu fac ca sa nu fiu ca fariseii si carturarii de atunci.

In acest pasaj Iisus spune sa facem ce zic ei. Interesant e ca ei stiau bine ce trebuie sa faca „altii”, nu ei si le dadea invataminte bune, dar ei … „nici cu degetul nu vor sa le miste”.

Cunoasteti astazi oameni care sunt la fel ca fariseii si carturarii de altadata???

Cateva din invataturile Domnului Iisus referitoare la farisei si carturari:

Sunt expresii pe care Iisus le reclama la fariseii si carturarii de atunci, dar oare si la cei de astazi ???

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s