Neprihanirea Fariseilor si intrarea in Imparatia Cerurilor

Domnul Iisus in predica Sa de pe munte spune o fraza care, greu o pot lasa undeva intr-un ungher al mintii mele. Si de mult timp voiam sa scri despre acest lucru. Hai sa vedem ce zice evanghelistul Matei :

„… vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a Fariseilor, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.”

Daca neprhanirea voastra – ucenicilor sai – nu va intrece neprihanirea carturarlor si a fariseilor … nu veti intra cu nici un chip in Imparatia Cerurilor.

Ops!!! Si eu cred ca ceea ce a zis Iisus ramane valabil si asa se va implini.

Acum, care era neprihanirea carturarilor si a fariseilor? Pentru ca stiind acest lucru sa putem depasi aceasta neprihanire, daca se poate depasi acea neprihanire.

Eu cred ca Iisus a pus un standard omenesc foarte inalt pe care nimeni in lumea asta nu li va putea depasi! Iisus cunostea bine cum traiau fariseii si carturatii si de aceea putea sa si spunadespre neprihanirea lor. Ce credeti? Cine poate intrece neprihanirea fariseilor? Cine poate ajunge pana acolo? Nimeni!

Cine erau fariseii  din vremea aceea? Dupa parerea celor mai multi scriitori crestini,  fariseii erau considerati in Israel gruparea care pazea cel mai cu exactitate Legea. Gasesc in Scriptura diverse versete care imi sprijina afirmatia; Cand magii vin la Irod, acesta, cheama tocmai fariseii si carutrarii care cunosteau bine Legea si profetii, si Irod stia ca ei sunt ceata de elita a Israelului; ma gandesc la un anume Saul din Tars care in calitate de fost fariseu a spus ca traia conform ” celor mai stricte reguli ale credintei noastre” si ca a ajuns ” in ce priveste neprihanirea data de Lege, neprihanit”.

Deci rezulta ca, in ochii lui Iisus, Legea nu a fost pana atunci inca implinita. Nu a aparut inca nimeni a carui neprihanire sa intreaca pe cea a fariseilor, iar fara aceasta neprihanire cu nici un chip nu veti intra in Imparatia Cerurilor.

De aceea cred ca pana acum, nimeni nu poate sa intre, sa participe in Imparatia Cerurilor. Si aceasta este valabil pana in zilele de astazi. Daca nici cei mai buni iudei din vremea aceea – fariseii – n-au corespuns voii lui Dumnezeu, nici cei din zilele noastre nu au nici o sansa. Prin urmare orice ideie ca omul poate ajunge cumva la Dumnezeu este spulberata.

Pentru cei care ati fos inselati de anumiti lideri religiosi, de anumite religii care cred ca se poate ajunge primtr-o neprihanire pe care o da regulile si poruncile va invit cu toata dragostea la Scriptura  care ofera singura varianta de a ajunge in Imperatia cerurilor, prin Domnul Iisus

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s