Cine esti tu, ca sa judeci sluga altuia?…

Ei sunt gata să-şi susţină afirmaţiile cu fapte, numai că şi acestea sunt tot atât de obscure şi de îndoielnice ca şi obscurul, suspectul şi vicleanul lor suflet, care, cu o „pată” a altuia, păcat sau slăbiciune, vor să-şi asigure o falsă justificare propriilor lor fapte reprobabile.

Prin acestea însă nu se pot scuza nicicum, ci dim­potrivă, îşi aduc o şi mai mare osândă, fiindcă „văd paiul din ochiul fratelui” şi îl judecă, dar „bârna din ochiul lor – da, o ditamai bârnă – nu o iau în seamă” (cf. Matei 7, 3).

Frate! „Cine eşti tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere să-l facă, să stea” (Romani 14, 4)”.

Adesea auzim în jurul nostru oameni care caută tot timpul pricină celorlalți, trăim un veac al criticismului, un veac în care vedem orice și oriunde la cei de lângă noi dar la noi înșine nu ne uităm niciodată cu același zel. Judecarea preoților este o modă, a devenit o patimă a lumii moderne, manipulată cu multă dibăcie de cei ce vor să distrugă cu desăvârșire factorii moralizatori ai societății și încercând prin aceasta subjugarea omului sub povața diavolului. Celui judecat i se face un bine însă cel ce judecă și hulește și împrăștie venin în toate părțile, va avea mult de suferit în viață.

Sfantul Ioan de Kronstadt “Viata mea in Hristos”

Continua sa citesti aici – la sursa …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s