Rugati-va unii pentru altii bolnavi

Cand un pastor a vizitat o doamna dintr-un azil, aceasta i-a cerut pastorului sa se roage pentru vindecarea ei. Asa ca el s-a rugat. Apoi ea i-a spus: „V-as ruga sa ma ajutati sa ma ridic din acest scaun cu rotile”. Uimit, el s-a supus. Femeia a facut cativa pasi, apoi a inceput sa alerge si sa sara pana cand toti din cladire au auzit-o. Mai tarziu, cand se afla in masina, pastorul s-a uitat in sus si a spus: „Doamne, sa nu-mi mai faci una ca asta!”

Biblia spune: „Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav”. Iacov 5

Se poate sa remarcam aici cateva aspecte importante:

Doamna de la azil ‘a cerut’ sa se roage pentru ea, credinta este a pastorului sau a doamnei? Ruga pastorului a fost implinita prin credinta femeii, asa zice si Ap.Iacov.

Datoria pastorului este sa se roage pentru bolnavul care cere, chiar daca se va schimba sau nu situatie bolnavului.

Nu suntem chemati sa ne rugam asa ca ne vine noua pentru un bolnav…

Nu am inteles inca de ce Ap Iacov cere doar anumitor oameni ( prezbiteri) sa se roage in asemenea situatii. Dar cu siguranta ca noi trebuie sa acceptam Scriptura asa cum este ea.

Reclame

3 comentarii la „Rugati-va unii pentru altii bolnavi

 1. stiu oameni vindecati prin rugaciune si oameni care nu au fost vindecati. cred ca ar trebui sa credem in El si daca nu vom avea parte de un raspuns pozitiv la rugaciunea noastra de vindecare.

 2. Foarte Frumos! Slava Domnului pentru ca el este bun si ne vindeca. Isus Hristos este Calea, Adevarul si Viata.
  Dumnezeu Vrea sa ne vindece totdeauna de toate bolile, mai bine zis Isus a facut deja totul pt noi : Totusi El suferintele noastre le-a purtat si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste el si prin ranile Lui suntem tamaduiti.

  Cu tot respectul fata de prezbiteri, pastori, deaconi si fata de biserica. Si nu vreau sa fiu inteles gresit. Eu lam intalnit pe Dumnezeu in biserica, deaconii si prezbiteri m-au ajutat sa ma apropiu de Dumnezeu si mai mult si pastorul m-a botezat si ma invata ori de cate ori posibil.
  In caz ca fratii nu pot sa faca lucrarea pt o persaona sau alta dintrun motiv oarecare, tin sa va anunt ca salvarea este personal.
  Noi toti avem acelasi Tata in ceruri.

  Tot in Iacov 5 scrie in versetul 16. Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit.
  Un alt exemplu este Marcu 16 15.( Isus ) Apoi le-a zis: „Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.
  16. Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit.
  17. Iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi;
  18. vor lua in mana serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; isi vor pune mainile peste bolnavi, si bolnavii se vor insanatosi.”

  Leprosi au mers singuri la Isus si au cerut sa fie vindecati.
  Femeia cu scurgerea de sange la fel, a mers singura si sa atins de poala hainei Lui si a fost vindecata.

  Daca citesti acest mesaj si esti bolnav chiar acum, zic in Numele Lui Isus Hristos sa fi vindecat. Sa fi eliberat de orce durere. Boala sa plece din tine, in Numele Lui Isus Hristos. Zic sa ai viata, zic sa ai sanatate si multe zile pe acest pamant. Caci a Lui este putere, si slava in vecii veciilor! Amin

  Acum vezi ca boala si durerile tale au disparut. bucurate de sanatate si multumestei lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s