Iertarea in familie

Iertarea intre sot si sotie, intre parinti si copii si intre frati

Familia – celula de bază a societății, este locul în care ne petrecem cel mai adesea timpul.

Dacă privim mai atent la atitudinile, relațiile pe care le avem în societate, acestea, mai toate, sunt cu rădăcini în familie.

Familia, soț-soție, părinți-copii, ne oferă cele mai multe situații în care este necesară iertarea. Soțul și soția trebuie să ierte mai mereu, chiar în fiecare zi, poate de mai multe ori pe zi.

Dacă soțul și soția nu se iartă în fiecare zi, căminul lor poate deveni un iad.

Cele mai multe situații, probleme, pot fi rezolvate de cele mai multe ori printr-un simplu „îmi pare rău”.

Folosim această expresie între colegi, în autobuz, în tren, pe stradă și în orice situație în care din întâmplare sau greșeală am atins pe cineva. Dar când vine vorba de familie, este foarte dificil s-o folosim. De ce?

Pentru a spune „îmi pare rău” în familie este nevoie de umilință, de recunoașterea propriilor falimente sau slăbiciuni. Totuși așa se păstrează familia. Ambii parteneri trăiesc în smerenie, în sinceritate, conștienți pe deplin că depind unul de altul în cele mai intime lucruri.

Fără iertare nu supraviețuiește nici o relație umană, cu atât mai mult/puțin o căsnicie.

Ce s-ar întâmpla dacă în căsnicia noastră nu am fi învățați să ne iertăm reciproc în fiecare zi? Atât de multe cupluri locuiesc în aceeași casă, în același dormitor, în același pat dar în sinea lor sunt departe unul de altul. Totul a plecat de la neputința de a recunoaștere a propriei vine.

Deseori părinții așteaptă mai mult de la copiii lor decât se așteaptă de la ei înșiși. Copiii așteaptă adesea mai mult de la părinții lor decât de la ceilalți adulți pe care îi întâlnesc și întră în contact.

De aici cred că apar și majoritatea conflictelor în familie, atât între soț și soție cât și între frați. Atunci când așteptările mele în raport cu ceea ce oferă cel de lângă mine sunt date peste cap (cum facem noi) atunci apar conflictele de orice natură.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s