Atrasi si momiti ca un pestisor de carlig

„Ci fiecare este ispitit cand este atras de dorinta lui insusi si momit” Ap Iacov

Am auzit multe povesti pescaresti. Multe sunt reale. Dar cu siguranta tehnica de prindere este aceeiasi. Pescarii experti stiu unde inoata pestii si mai mult decat atat stiu cu ce momeala poti scoate pestii din ascunzatoarea lor.

Bill Perkins scrie: „Incapabil sa vada carligul, un peste e atras de momeala. Chiar si cei mai batrani, ale caror guri poarta cicatricele nenumaratelor carlige, sunt vulnerabile la asemenea ademeniri.

Cum reactioneaze un peste la asemenea ispite?

 • se invarte in jurul momelii
 • se convinge ca nu e nici un pericol
 • isi spune cu insistenta ca nu va fi prins
 • isi imagineaza ca va lua momeala si va evita carligul

C-am aceasta se intampla cu noi cand suntem ispititi ( atrasi sau momiti ). Satan sau unul dintre draci prezinta o imagine apetisanta.

Iisus a fost momit si El de Satan cu ce era mai bun atunci, in pustie. Nevoia de hrana a unei persoane cere nu a mancat de 40 de zile era cel mai important. Asa ca Satan il momeste pe Iisus cu asemenea nevoie. Numai ca Iisus nu vrea nici sa gandeasca mult la ceea ce ofera Satan, asa ca il infrunca citand din Scriptura.

Vorbind cu persoane care au ajuns sa fie ispititi de Diavol am descoperit doua situatii de a rezolva aceasta problema:

 1. sunt persoane care isi doresc sa nu cara si gandesc planuri strategii de a nu pica in plasa. Numai ca uitandute mereu la ceea ce nu vrei sa ajungi vei fi atras sa faci. Asa ca cea mai buna cale de a nu fi momit nu este sa te tot uiti la momeala, ca pestii care sunt atrasi ca un magnet in cursa de o simpla momeala pusa bine in carlig. Cu siguranta va fi prins.
 2. sunt persoane care nici nu dau importanta momelii, lucrurilor inspititoare. Acestia isi ocupa timpul cu citirea Scripturii, cu meditarea ei, cu intalniri intre amici. Isi fac planul ca si cum momeala nu ar fi acolo langa ei. Nu dau importanta momelii. Sigur e ca ei vor fi mai greu atrasi in plasa lui Satan.

Din care tabara faci parte?

Iisus a preferat sa nu priveasca la oferta lui Satan, nici sa nu gandeasca la avantajele sau dezavantajele daca face sau nu. A privit la Scriptura si aceasta i-a adus victorie.

Faca Dumnezeu ca nici unul dintre noi sa nu cada in capcana intinsa de Satan prin momeala lui.

Anunțuri

2 thoughts on “Atrasi si momiti ca un pestisor de carlig

 1. Stiri Crestine.ro susține misionarii și organizațiile de misiune în mod special cele din Romania. Am ales săptămânal să prezentăm câte un misionar român, să îi sprijinim în rugăciune și să îi întrebam de nevoile lor financiare sau de altă natura, și cât avem posibilitatea să îi susținem. Vreau să vă provoc și pe voi cititorii site-ului să vă alăturați echipei Stiri Crestine.ro și să luptăm în linia a două spijinind misionarii noștri.

  Rog pe cei care dețin bloguri și site-uri să ne susțină afisând banner-ul care l-am pregatit pentru acest proiect, și dacă se poate să posteze informațiile care le postam noi despre misionari.

  Codul pentru bannere il gasiti aici ! Bannerul se va schimba în fiecare săptămână în mod automat.

  Daca veti posta un bannerul site-ul/blog-ul dvs. va aparea pe prima pagina a site-ul nostru http://www.stiricrestine.ro la rubrica: Ne sustin! Lasati-ne un mesaj daca ati afisat bannerul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s