Si Solomon – intre fiul unei curve si „alesul lui Dumnezeu”

Vedeti, multi dintre noi ne uitam la unii oameni numai datorita unor realizari ale lor sau in urma lucrurilor pe care le-a facut Dumnezeu prin ei, uitan sa luam in seama anumite aspecte din viata lor. Sau poate chiar intentionat nu la luam in calcul si nu le dam importanta.

Cine este SOLOMON ?  O sa zice-ti: Imparatul lui Israel. Corect!

Este zgomotos cand auzi ca Solomon a fost nascut nascut intr-o familie in care si mama si tatal lui au curvit. Ba mai mult tatal sau a dorit atat de mult sa o aiba pe mama-sa incat l-a omorat pe fostul sot pentru a fi cu ea. Ciudat, nu?

Asa ajung la unul din lucrurile ascunse ( sau de neinteles ) ale lui Dumnezeu.

Nu de mult spuneam despre Samson ca a fost copilul adus in conditii speciale, anume, mama lui sa nu bea vin si alte bauturi ametitoare, sa fie primit ca un „inchinat Domnului”. Si Samson parca facand in ciuda tuturor si mai ales a lui Dumnezeu se iubeste cu o curva, intra la o filisteanca, sfidand tot planul lui Dumnezeu. Totusi, stiu ca Samson a fost unul din cei mai longevivi judecatori ai lui Israel, unul care a tinut pe filisteni departe de poporul sau.

In contrast cu acest caz, Solomon este „alesul Meu”, zice Dumnezeu. Este omul care aduce liniste. Aduce liniste mai intai in familia imparateasca, aduce liniste in poporul Israel, dar si intre popoarele celelalte.

Nu ma mira faptul ca Iisus cand a fost pe pamant a gasit placere in oamenii sinceri chiar daca ei erau „vamesi si curvari” pentru fiecare dintre ei Iisus a investit efortul Sau, timpul Sau si mai ales, si-a dat viata pentru ei.

Cand am facut Istoria religiilor am remarcat chestii ciudate, sa zic asa, dar reale; unul dintre liderii religiosi pe care il respecta mai toti crestinii, unii se si inchinau lui, mai intai a facut in casa lui un fel de ‘bordel’ ca apoi sa fie unul dintre cei mai mari oameni in istoria relligiilor. Altii au fost detinuti, betivi sau chiar curvari si atuci cand s-au intalnit cu Dumnezeu au realizat ca sunt nimic inaintea Lui, au capitulat si au recunoscut ca forta si vointa.

Din nou vin sa spun ca fiecare dintre noi suntem valorosi inaintea lui Dumnezeu si ca El ne-a creat cu dorinta de a fi parteneri cu noi, chiar daca uitandu-te in urma gasesti lucruri care te fac sa intelegi ca esti nimic. Ioan Botezatorul spuna ca el trebuie sa se micsoreze ca Iisus sa creasca in ochii oamenilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s