Iefta – mai bine fiul unei curve, decat mort

Decat mort mai bine fiul unei curve…

Cine poate spune ceva despre Iefta ?  Toti isi aduc aminte despre Iefta ca un judecator care si-a jertfit fiica, datorita unei juruinte pe cere a facut-o cu usurinta Domnului.

Pot spune despre Iefta ca este:

  • Galaadit
  • un om viteaz
  • fiul unei curve
  • era seful unei bande de oameni fara capatai
  • se plimba de colo-colo
  • a fost fugarit de fratii lui

Foarte interesant ca Iefta devine judecator in ciuda faptului ca era fiul unei femei curve.  Din acest motiv fratii lui l-au fugarit din casa lor si l-au taiat la mostenire. Langa el s-au strans cativa oameni, de fapt destul de multi, care erau fara nici un scop, oameni care veneau din aceeasi zona cred. Oameni care, posibil, ca erau si ei alungati de familiile lor si si-au gasit cumva alinarea in Iefta, omul viteaz.

Poate si tu esti in aceasta situatie. As dori in aceasta zi sa te incurajez spunand ca acesti oameni sunt cunoscuti de Creatorul Dumnezeu. El cunoaste ca provii dintr-o familie care poate nu te-a dorit, poate nu a facut avort doar ca nu au reusit sau ca au fost constransi politic si nu puteau sa faca avort.

Vorbeam nu demult cu un baiat care la varsta lui de 25 ani inca isi aducea aminte cuvintele mamei lui care ii spunea ca nu l-a dorit si ca daca traieste nu este datorita ei ci situatiei. L-am incurajat spunandu-i ca Dumnezeu l-a tinut in viata si de aceea parintii sai nu l-au putut omori inainte se a se naste.

Dumnezeu te cunoaste si el vrea sa fii ‘cineva’. Nu doar un oarecare, nu doar o persoana pe acolo pe unde esti. Si chiar daca cei din jur au ceva probleme si te alunga, este Unul care te primeste. Cauta oamenii care te accepta si vei reusi.

Nu uita: Dumnezeu te vrea pentru lucruri inalte, lasa-i pe cei care te desconsidera si te trateaza ca „…fiul unei alte femei.”

Dumnezeu tine la tine si te vrea pentru El!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s