Limba nechibzuita – exemplul lui Iefta

„Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit si poate sa isi tina in frau tot trupul.” Ap. Iacov

„Daca vezi un om care vorbeste nechibzuit, poti nadajdui mai mult de la un nebun decat de la el.” Solomon in Proverbele 29

Iefta, a condus israelitii la lupta impotriva amoritilor. Povestea lui o gasim undeva in perioada judecatorilor.Hai sa vedem ce zice el:

„Dacă vei da în mâinile mele pe fiii lui Amon, oricine va ieşi pe porţile casei mele înaintea mea, la întoarcerea mea fericită de la fiii lui Amon, va fi închinat Domnului, şi-l voi aduce ca ardere de tot.”Judecatori 11

Iefta a invatat din exemplul lui ce inseamna sa te legi cu juramant inaintea Domnului, chiar daca El nu ti-a cerut asta. Nu am inteles inca de ce Iefta face aceasta fagaduinta inainte Domnului cand el a vazut cum lucra Dumnezeu cu putere prin el.

El face un juramant Domnului ca daca va birui in lupta cu amoritii va darui ca jertfa Domnului pe oricine va iesi inaintea lui la intoarcere acasa. Cred ca nu si-a inchipuit vre-o clipa ca persoana aceea va fi chiar fiica sa, singurul lui copil. Scriptura spune ca Iefta si-a rupt hainele la vederea fiice sale care iesea jucand inaintea lui pe poarta cetatii,dar si-a tinut promisiunea.

Ti s-a intamplat vreodata sa jignesti pe altii pentru ca te-a luat gura pe dinainte? Ai facut vreodata promisiuni lui Dumnezeu sau oamenilor pentru ca apoi sa nu mai tii seama de ele sau chiar poate sa iti para rau de ele?

Indiferent cat de cuviosi, evleviosi, suntem, vom ajunge sa suparam prin cuvintele noastre nechibzuite pe unii.

Imi aduc acum aminte inca de o intamplare nefericita in care Iacov dupa pleacarea din casa socrului sau, Laban. Socrul sau a constatat ca dupa plecarea lor lipseau din cortul sau cateva bijuterii de aur.

Iacov foloseste fara sa gandeasca mult cuvintele care au costat scump. Sotia lui iubita pe care a asteptat-o aproximativ 21 ani a murit datorita juramantului sau cu Laban.

Nu pot sa trec cu vederea cuvintele Ap Iacov care zice: „… orice om sa fie grabnic la ascultare si incet la vorbire…”

Ce bine e sa ne facem timp sa cantarim bine cuvintele pe care le spunem, inainte de a le exprima cu limba noastra. Acestea pot aduce consecinte grave in unele situatii.

Domane ajuta-ma sa imi folosesc cu intelepciune limba.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s