Limba auto-depreciativa – limba lui Moise

Nu puteam sa spun doar despre limba laudaroasa pentru ca multi dintre noi folosim cuvinte care minimizeaza valoarea pe care o avem. Comparativ cu cea laudaroasa care isi permite sa se prea laude cu sine aceasta spune ca nu este nimic sau nu poate face nimic. Satan va face sa crezi ori ca esti buricul pamantului si fara tine nimic nu se poate face, ori, te face sa crezi ca esti un nimeni si ca fata tine lucrurile se intampla ca si cum ai fi acolo.

Ma gandesc la Moise atunci cand sta de vorba cu Domnul in pustie in fata rugului aprins. El incearca sa se justifice in fata Creatorului sau, ba ca este prea mic, ba ca este cu limba incurcata, ba ca nu il va crede poporul…

„Moise a zis Domnului: „Ah! Doamne, eu nu sunt un om ori vorbirea uşoară; şi cusurul acesta nu-i nici de ieri, nici de alaltăieri, nici măcar de când vorbeşti Tu robului Tău; căci vorba şi limba mi-este încurcată.”

Auto deprecierea trece adesea ca smerenie, in realitate insa este o smerenie falsa. Devenim de multe ori prea modesti si uitam ca tot ce facem este puterea lui Hristos care ne intareste.

Am auzit adesea expresii facute de persoane care nu sunt multumite de sine spunand ceva de genul ca : ori sunt prea „umflati” ca au cateva kg in plus, ori ca sunt „urati” datorita ca au ceva cosuri pe fata, ori ca sunt „ratati” datorita faptului ca nu le-a iesit ceva asa cum si-au dorit.

Auta depreciere nu este un lucru placut lui Dumnezeu. David intr-un Psalm zice: „m-ai creat o faptura atat de minunata…”

„Domnul i-a zis: „Cine a făcut gura omului? Şi cine face pe om mut sau surd, cu vedere sau orb? Oare nu Eu, Domnul? Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta, şi te voi învăţa ce vei avea de spus.”

Trebuie sa ne impotrivim acestui duh de auto-depreciere. NU putem face nimic fara Dumnezeu, dar nici nu putem sa ignoram ceea ce ne trimite El sa facem crezand ca suntem neinsemnati. El ne va da tot ceea ce vom avea nevoie cum a facut si cu Moise.

Doamne fereste-ma sa am o limba cu smerenie falsa!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s