Prima zi de post

bebe_limba_1152529063Astazi incepe o noua runda  de post programata de crestinatatea mare. Nimic rau in aceasta, ba chiar este bine ca si crestini sa mai facem si cate o runda de post.

Pentru unii post inseamna doar o simpla cura de … carne, lapte, oua si altele, si aceasta e foarte grav. Postul pe care il cere Dumnezeu de la noi, crestinii este abstinenta totala de la orice mancare si  orice bautura. Citesc in Scriptura despre Proorocul Ilie care a postit 40 de zile fara sa manance si fara sa bea nimic.

Dar post nu inseamna doar abstinenta totala de la mancare si bautura, ci si de la rau, de la vicii. As dori sa va propun o runda de post a limbii. Ce ziceti?

Mi-a venit ideia studiind cele peste 55 articole ale Legii Imparatesti. Am observat un lucru care m-a surprins cumva, adica, 18 chiar 20 dintre acestea se refera direct la ceea ce face limba.

Ce ar fi ca in aceasta perioada de post „Postul craciunului” noi crestinii sa vestim un post al limbii, in fiecare zi sa ne infranam limba.

Daca si voi credeti ca merita sa vestim un post al limbii va rog sa veniti cu comentarii si precizari, chiar mai mult cu propuneri si daca vreti sa postati si articole pe aceasta tema.

Reclame

7 comentarii la „Prima zi de post

  1. Nu cred ca trebuie sa tinem un post al limbii De fapt a posti nu se traduce nicidecum prin A NU FACE ci prin A FACE… daca cititi in Isaia 58 veți vedea deslușit ce vrea Domnul de la noi prin post.

    • Draga Alex,
      Daca vei citi mai cu atentie vei observa ca undeva in trecut am scris in detaliu cum cred eu ca doreste Dumnezeu o perioada, o zi sau mai multe de post. Doar as vrea sa iti confirm ca postul inseamne a face ceva care sa ma apropie mai mult de DUmnezeu si care sa ma ajute sa Il descopar pe el mai mult… dar si a nu face anumite lucruri sau a avea anumite atitudini…
      asta si altele

  2. Buna la toti, buna ideea cred ca intre limbile straine noua crestinilior ar trebui sa invatam limbajul „Tacerii” sau scoala tacerii avand ca lector pe Domnul Isus in tabloul din isaia.”na deschis gura deloc”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s