David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Dumnezeul lui

„Dar David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul, Dumnezeul lui.” 1 Samuel 30

David, este binecuvantat de Dumnezeu si capata trecere in toate situatiile. Imparatul Achis al filistenilor are o parere destul de buna in ce priveste persoana lui David. Uitati ce afirma el:

„Viu este Domnul că eşti un om curat la suflet, şi-mi place să te văd mergând şi venind cu mine în tabără, căci n-am găsit nimic rău în tine, de la venirea ta la mine până în ziua de azi;”

Acum, se intampa o situatie mai putin placuta pentru Achis. El il invita pe David sa lupte immpreuna cu ei impotriva lui Saul si a poporului sau, numai ca ceilalti domnitori ai filistenilor au un moment de luciditate si vad in Davit un posibil adversar care ar putea sa ii atace din interior si hotarasc in unanimitate sa il trimita acasa.Achis spune lui David aceste cuvinte si il invita frumos sa nu se supere si sa plece acasa.

David se intoarce acasa si gaseste cetatea in care locuia el arsa si toi cei ce ramasesera acasa luati prizonieri. Aici David este pus in mare dificultate. Uite asa, vedem noi ca si oamenii mari, oamenii puternici ajung situatii in care se vad slabi si infruntati, poate chiar de cineva care e mai slab decat ei.

David este in mare stramtorare din doua motive:

  1. Sotiile si copiii sai erau printre ostaticii luati de amaleciti si ce poate fi mai greu sa vezi ca cei mai dragi tie dintr-o dat nu mai sunt
  2. Barbatii din popor ii doreau moartea. Ce e mai tragic decat sa incerci sa lupti singur impotriva a 600 de ostasi ?

David in acele situatii grele „… s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul, Dumnezeul lui.” si aceasta a adus victorie si recuperarea tuturor celor luata si inca si a altor bunuri.

Ce bine e sa ne sprijinim pe Dumnezeul nostru, daca il avem ca Dumnezeu al nostru. El ne imbarbateaza si ne da si viziune pentru a actiona in asa fel incat victoria sa fie deplina.

Reclame

2 comentarii la „David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Dumnezeul lui

  1. Intr-adevar David este un exemplu pentru noi si este un exemplu demn de urmat. Si noi trecem de multe ori prin incercari prin suferinte…dar cel mai important lucru este sa ne imbarbatam si sa ne sprijinim pe Dumnezeuul nostru pentru a trece biruitori prin orice incercare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s