Samson si mireasa lui – urmarile

Samson se casatoreste cu fata din Timna dupa care pleaca acasa iar pe ea o lasa in grija parintilor ei. Parintii ei o da altui barbat, care este prieten si cu Samson, crezand ca acesta de fapt nu a iubit-o.

Si aici permite-mi o remarca, care coincide perfect cu zilele noastre: in timp ce crestinii evanghelici considera relatiile intime inainte de casatorie, pentru ceilalti crestini, relatiile intime inainte de casatorie sunt de fapt certitudinea ca o vrei pe ea sau el. Gresit !?

Samson se coboara la timna pentru a-si vedea nevasta numai ca tatal fetei nu il lasa sa intre la ea. El pleaca si ‘de bucurie’ prinde 300 de vulpi pe care le leaga doua cate doua si da foc holdelor si livezilor cu maslini ale filistenilor. Urmare a acestei actiuni filistenii omoara pe toti din casa fetei.

Filistenii cauta sa il prinda pe Samson. Numai ca mijloacele lor sunt ciudate! Cum poate fi prins un om mai bine decat cu ajutorul celor mai buni amici. Asa ca ei apeleaza la 3000 de barbati evrei sa il prinda pe Samson. Acest lucru mi se pare ciudat!Oare din cei 3000 de oameni nici unuia nu i-a trecut prin cap sa opreasa, sa impiedice sa se intample un asa rau? Sa dai pe mana filistenilor pe insasi judecatorul tarii tale?

Din cate mai stiu din istorie, in Romania, tori mai marii nostri au fost tradati de cei mai buni prieteni sau chiar cei din casa lor. Asta poate sa se intample si astazi.

Numai ca ce nu stiau ei, nici filistenii si nici evreii de atunci, Samson nu putea fi prins su legat cu funii, nu putea fi santajat de 3000 de evrei sau peste 1000 de filisteni ci de o femeie. O simpla femeie care stie sa isi duca planul pana la capat, dar nu vorbesc aici de aceasta.

Samson legat, predat de poporul sau filistenilor, devine de nestapanit printre filisteni. Ma gandesc la filisteni, in loc sa fuga cat pot de prezenta lui Samson eu cauta sa fie im prezenta lui, chiar daca ei stiu ca in prezenta lui Samson cei mai multi sunt omorati.

Satan va incerca si la tine sa iti vinzi sa ii dai pe mana dusmanului pe cei mai buni prieteni sau chiar pe cei din casa ta. Conteaza cum vei actiona tu. Iuda a actionat asa cum a crezut si urmarea lui a fost moartea.

Apoi, dcaca vei accepta sa te casatoresti cu ‘o filisteanca’ aceasta iti va aduce numai de pierderi. Pierderi in familie, intre prieteni si cel mai grav, pierderea vietii vesnice, poate!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s