Eli – liderul religios de astazi

preot-facand-slujba„Ana s-a sculat, după ce au mâncat şi au băut ei la Silo. Preotul Eli şedea pe un scaun, lângă unul din uşiorii Templului Domnului.Şi Ana se ruga Domnului cu sufletul amărât şi plângea!” 1Samuel 1

Lecturand Scriptura am ajuns si la un loc, binecunoscut de altfel de mai toti, unde se vede limpede cum liderilor religiosi le place sa fie in asentimentul enoriasilor.

Unul dintre ei, Eli, sta ca de obicei la intrarea in cort si vegheaza ca ceea ce se petrece atat in cortul intalnirii cat si in curtea cortului sa fie in ordine. Normal, el priveste fiecare enorias, evreu, care intra in cortul intalnirii. Daca este imbracat corespunzator, daca are in mana cele necesare, daca are o atitudine pioasa, …

La un moment dat observa o femeie, care, nu stiu cum a intrat in halul acesta in spatiu atat de sever si strict. In mintea lui, ea a baut bine bauturi ametitoare si acum sta in inchinare inaintea lui Dumnezeu. Dar mai bine hai sa vedem ce gandeste si spune el:   ” Fiindcă ea stătea multă vreme în rugăciune înaintea Domnului, Eli se uita cu băgare de seamă la gura ei.(...)”Până când vei fi beată? Du-te de te trezeşte.”

Ce atitudine demna de un lider religios. Ce atitudine plina de respect pentru locul in care sta. Numai ca Eli a uitat un lucru important. Un om, fie si liderul religios, se uite la inima si nu la ce izbeste ochiu. Eli vede ce se vede si nu se duce de loc l inima.  Si aceasta il face ca, in loc sa fie in asentimentul unei femei plina de amaraciune, plina de durere, plina de dorinta sincera de a sta inaintea lui Dumnezeu, el vede o femeie care isi misca doar buzele vreme indelungata.

Ai fost si tu intampinat cu atata nesimtire din partea unui lider religios, cum ai reactiona? NU stiu! Daca tu ai fi abordat astfel de liderii tai religiosi cum ai proceda? Uite ce face Ana .

Ana zice: „Nu, domnul meu, eu sunt o femeie care suferă în inima ei, şi n-am băut nici vin, nici băutură ameţitoare; ci îmi vărsam sufletul înaintea Domnului. Să nu iei pe roaba ta drept o femeie stricată, căci numai prea multa mea durere şi supărare m-a făcut să vorbesc până acum.”

Ana a avut curajul si demnitatea de al infrunta pe cel ce era Judecatorul si liderul lor religios. Ma gandesc ca ea se astepta ca in orice moment sa fie chemata o garda si sa fie scoasa afara in graba, sa primeasca o lectie buna ea si toti cei care isi permit sa mai intre asa in locul sfant. Cu siguranta nu s-ar si asteptat ca Eli sa o aplaude pentru juruine ei, facut Domnului, nu! Ci mai degrab sa ramana in starea cu care a privit-o pana atunci.

Daca ai fost abordat si tu intr-un astfel de mod, vina si reclama deschis acest lucru pentru ca poate macar in acest moment unii din liderii religiosi sa isi dea seama ca sunt investiti si creditati in  aceasta functie tocmai sa fie alaturi de enoriasii lor si nu astili lor.

Anunțuri

Un comentariu la „Eli – liderul religios de astazi

  1. rugativa fratilor pt toti cei care sunt persecutati si pt ca D-ZEU sa faca lumina in cazul celor care siau vindut fratii de credinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s