Samson – copilul inchinat Domnului

Aceasta poveste este larg dezvoltata in cartea Judecatori, poate mult prea detaliata. Si nu inteleg de ce era necesar sa ni se comunice in detaliu faptul ca acest judecator, Samson, a vazut o fata care i-a placut, a intrat la o femeie curva si a ramas pana tarziu in noapte sau a iubit-o pe Dalila.

Povestea incepe cu, o familie care nu poate sa aiba copiii pe cari si-i doresc, iar Dumnezeu se gandeste la ea. “…tu esti stearpa, … dar vei ramane insarcinata…” Este primul aspect izbitor din aceasta poveste.

Apoi, – “…copilul va fi inchinat Domnului…”, al doilea lucru important de retinut. Un copil inca nenascut dar deja inchinat Domnului. Ce frumos!

“A fi inchinat lui Dumnezeu si a fi cu Dumnezeu inseamna a fi puternic. Puterea dispare sau incepe sa lipseasca atunci cand calci Legamantul Inchinarii.” Daniel Cocar

Nu de mult am auzit povestea unui tanar care imi spunea cu durere ca mama lui nu l-a dorit si a facut tot ce a putut pentru a pierde sarcina. Apoi, dupa nastere a tinut cu tot dinadinsul sa ii comunica acest lucru. S-a simtit tot timpul in plus in casa parinteasca. Ce tragedie pentru unii!

Ma intreb, cati copii mai sunt inchinati Domnului inca din pantecele mamei lor? Cate familii astazi se mai roaga pentru copilul lor inca nenascut? Mai repede vor sa scape de el!

Un fiu inchinat Domnului se naste in familial lor, dar ei nu stiu pe cine au nascut si crescut. Domnul l-a binecuvantat pe Samson! Pana aici parca nimic spectaculos. Dar de aici lucrurile se complica…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s