„… ca niste alesi ai lui Dumnezeu…” (2)

As vrea sa mai vedem un aspect din pasajul apostolului Pavel de aici. Expresia „..ca niste…” care de altfel este folosita si de apostolul Petru in epistola sa: „… ca niste copii…”. Aceasta ma duce cu gandul la doua variante:

1. „…ca niste …” dar nu suntem, ci o asemanare doar. Se poate spune ca noi ne asemanam cu cei sfinti, cu cei preaiubiti, cu cei alesi dar inca nu suntem. Doar ca niste copii ascultatori, dar nu suntem, doar ca niste sfinti dar nu suntem sfinti, doar ca niste copii preaiubiti dar nu meritam sa fim preaiubiti. Totusi cineva lucreaza ca noi sa ajungem asa.

2. „…ca niste …” pentru ca deja suntem. Eu cred ca mai degrab apostolii aceasta a dorit sa ne comunice. Chiar daca nu am ajuns acele inaltimi dar, Dumnezeu deja ne vede asa. Suntem copii Lui. Suntem preaiubiti de El. Suntem sfinti. Si de aceea apostolul ne cheama sa ne purtam ca atare. Sa ne purtam ca sfintii, sa ne purtam ca si copiii din casa lui Dumnezeu. Pentru ca asta suntem.

Apostolul Petru in prima sa epistola ne aminteste faptul ca suntem copii ai lui Dumnezeu si aceasta trebuie sa ne faca sa renuntam la felul nostru si sa fim „…sfinti pentru ca El este Sfant…”

Avem un mare privilegiu sa facem parte din cei alesi, pe care El, Dumnezeu ne-a alipit de El si ne vrea deosebiti, ne vrea pentru El.

Suntem alesii Lui. Dumnezeu ne vrea cu gelozie pentru El.

Ma port ca si ales al lui Dumnezeu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s