Luca 15 – banul pierdut

„… care femeie, dacă are zece lei  de argint, şi pierde unul din ei, nu aprinde o lumină, nu mătură casa, şi nu caută cu băgare de seamă până când îl găseşte?După ce l-a găsit, cheamă pe prietenele şi vecinele ei, şi zice: ,Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci am găsit leul, pe care-l pierdusem.’Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte …”salba cu bani

Ma gandesc ca mai toti simtim criza aceasta economica si financiara si ca unii dintre noi in anumite momente poate ca au cautat in toate buzunarelele din paseta sau pantalon ca poate vor mai gasi vre-un banut ratacit.

Femeia aceasta avea un numar de banuti de argint care valorau destul de mult. Dar la un moment dat isi da seama ca din vina ei,  unul se pierde. Ea nu ramane indiferenta ci se duce cauta cu interes, aprinde o lumina, matura casa cu „bagare de seama” pentru a gasi banutul pierdut.

Ce vrea sa ne invete Iisus, din aceasta povestire?

Sunt persoane care s-au pierdut din vina noastra si depinde de noi sa le readucem in biserica. Si in aceasta situatie ca si in cea cu oaia pierduta responsabilitatea si datoria este a noastra de a le cauta, de a le gasi si de a ne bucura din nou impreuna in biserica.

Daca iti aduci aminte de o persoana care prin cuvintele tale sau prin atitudinea pe care ai avut-o fata de ei au fost departata si pierduta, roaga-L pe Domnul sa iti dea intelepciunea de a readuce inapoi in biserica. Este datoria ta sa il aduci inapoi…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s