Luca 15 – oaia pierduta

Trei povestiri care ne invata trei principii clare despre o peroana pierduta/ratacita care depind de noi sau de ei sa fie readusi in turma, in salba sau in familie.

„Dar El le-a spus pilda aceasta:alte_oi

„Care om dintre voi, dacă are o sută de oi, şi pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci şi nouă pe islaz, şi se duce după cea pierdută, până când o găseşte? După ce a găsit-o, o pune cu bucurie pe umeri; şi, când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii şi vecinii săi, şi le zice: ,Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută.’

Tot aşa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouă zeci şi nouă de oameni neprihăniţi care n-au nevoie de pocăinţă.”

Cu totii stim poate aceasta povestire spusa da Iisus !  Un pastor neglijent realizeaza la un moment dat ce ii lipseste o oaia si nu ramane indiferent. Ce s-a intamplat: aceasta oaie pentru ca s-a departat de turma, cautand poate ceva mai bun, a ajuns departe de turma si in imposibilitate chiar sa o mai gaseasca. Datorita pastorului caruia ii pasa de oi si se duce, o cauta pana o gaseste si o readuce in turma.

Invatam aici un principiu simplu:

Sunt persoane care s-au departat de turma si s-au pierdut din vina lor, dar depinde de noi – pastor – sa fie aduse inapoi in ‘turma’.

Gandeste-te la o persoana cesa astazi nu mai este in biserica si du-te, cauta-o pana o gasesti si fa tot ceea ce e posibil pentru a fi readusa in biserica. De tine depinde ca aceste persoane sa fie readuse in ‘turma’.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s