Babel – unde nu mai este intelegere acolo nu se mai construieste!

La Babel oamenii au facut un plan, un mare proiect. Sau inteles asupra detaliilor si s-au apucat de munca. „Sa zidim … un turn al carui varf sa atinga cerul…” Proiectul lor viza maretia pe care o poate atinge omul.babel

  • sa facem un turn
  • sa ne facem un nume
  • sa ne zidim o cetate
  • sa fim impreuna        Geneza 11

Suna bine aceasta numai ca Dumnezeu avea un alt proiect pentru omenire. Proiect care a fost clar enuntat lui Adam de catre Dumnezeu: „… umpleti pamantul…” , era un plan bine stabilit.

Dumnezeu vrea sa „…umple pamantul…” iar omul vrea „…sa nu fim imprastiati pe toata fata pamantului…”

Numai ca, acolo unde Dumnezeu vrea sa distruga un proiect, nu face altceva decat sa incurce limbile, sau altfel spus, ii face sa nu se mai inteleaga.

Dumnezeu a luat atitudine fata de poporul acesta care avea un plan bun, dar care nu era dupa voia Lui. Nimeni nu poate avea un proiect bun care sa sfideze „legile Divine” oricare ar fi acel proiect.

Nu e asa ca de mai multe ori cand o lucrare ia amploare iar apoi se blocheaza din cauza unor neintelegeri, suntem tentati sa zicem ca iar si-a bagat Satan coada. Numai ca, sa nu uitam ca in unele situatii Dumnezeu, ca si in acest caz, incurca limbile pentru a distruge o lucrare pe care ei, oamenii, o considerau buna, numai ca nu era in voia lui Dumnezeu.

Cred ca ar fi bine sa meditam atent, atunci cand un proiect este bolcat de neintelegerile aparute intre cei care lucreaza impreuna la acest proiect, pentruca poate ca nu este in voia si planul lui Dumnezeu…

Anunțuri

2 comentarii la „Babel – unde nu mai este intelegere acolo nu se mai construieste!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s