Cauta armonia, pentru casa ta

certuri in familieCateva din strategiile biblice enumerate mai jos, care  am descoperit ca sunt foarte eficiente pentru rezolvarea conflictului cand sunt folosite cu rugaciune, sarguinta  energie, dar mai ales folosite de amandoi.

Obisnuieste-te sa te gandesti ce este mai bine despre sotul/sotia si familia ta (1 Corinteni 13:7). De exemplu, in loc sa te gandesti la sosetele sotului tau aruncate pe jos – din nou – numai sa te enervezi, adu-ti aminte cat de mult a muncit el astazi, ce multe aduce in casa, si ca probabil el doar a uitat sa le ia.

Numara binecuvantarile tale (Filipeni 4:6, Coloseni 3:17). In loc sa te plangi de ce iti lipseste, aminteste-ti – si fii multumitor pentru – tot ce ai.

Fii ajutor, mangaiere, incurajare si o prezenta placuta pentru familia ta (Matei 7:12, Iacov 3:8-10). Daca vei fi un ajutor, vei oferi mangaiere, vei spune un cuvant de incurajare, vei fi politicos si optimist, vei vedea probabil ca familia ta va incepe sa-ti raspunda si cu acelasi gen de comportament, si reciproc.

Fii gata sa admiti ca ai gresit – si fii gata sa-ti ceri iertare (Iacov 1:19-20, Efeseni 4:26-27, Proverbe 29:11). Nu doar vei repara spartura din relatia ta, ci vei lasa un exemplu pentru sot/sotie, copii si intreaga familie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s