Comunitatea cerească, nu singuratate…

Comunitatea cerească – Viaţa în Trinitate

“Cu-atâtea miliarde de oameni pe această planetă, cineva trebuie să conceapă un sistem în care nimeni să nu mai fie singur.”

Cineva a facut-o.

Acel Cineva este Dumnezeu. Iar sistemul se numeşte “comunitate”. Cred că dac-ar fi să exprimi într-un singur cuvânt ceea ce Dumnezeu a pus la cale, motivul pentru care a creat universul şi persoanele care-l locuiesc, acest cuvânt ar fi “comunitate”.

Pentru a vedea de ce comunitatea este atât de importantă pentru Dumnezeu, trebuie să ne întoarcem foarte mul în timp, înainte chiar de crearea primului om, şi să încercăm să ne gândim cum era viaţa pentru Dumnezeu înainte să fi existat orice.

Doctrina Trinităţi devine foarte importantă. Primele încercări ale Bisericii de a explica Trinitatea se referă la Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt, care sunt trei persoane. Un Dumnezeu – unitate perfectă – şi totuşi trei persoane.

Te-ai intrebat vreodată cum e viaţa înăuntru Trinităţii? Crezi că există acolo frecusuri despre cine este cel mai omniscient sau cel mai omnipotent sau care dintre Ei este cel mai bătrân…

Viaţa lui Dumnezeu este o viaţă de dragoste de-sine-dătătoare şi de-alţii-iubitoare

Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt sunt aşa de apropiaţi, încât Isus a putut spune: “Tatăl este în Mine şi Eu sunt în Tatăl”. Mai mult Duhul Sfânt a venit în Numele Fiului, este martorul Fiului şi atrage în mod constant atenţi nu asupra Sa, ci asupra Fiului si Il glorifică pe Acesta. Si mai mult, Isus S-a supus Duhului Sfânt, care L-a dus în pustie. Fiul I-a spus Tatălui: “Voia Ta să se facă, nu voia Mea”. Tatăl spune si El: “Acesta este Fiul Meu preaiubit; de El să ascultaţi!”

Dumnezeu există ca Tată, Fiu şi Duh Sfânt, în cea mai strânsă legătură de umilinţă, slujire, supunere şi ascultare reciprocă.

Aceasta ne poate da o idee despre cât de profundă este nevoia noastră de relaţii.

Dumnezeu a creat oamenii pentru că era atât de încântat de legăturile pe care le poate oferi comunitatea, încât a dorit ca o lume întreagă să aibă parte de aşa ceva.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s