Mangaiati-va unii pe altii…

Ma gandesc de ceva zile la o fraza  pe care cu siguranta o cunoasteti: „Omul nascut din femeie are viata scurta, dar plina de necazuri.” sunt cuvinte spuse de Iov.

Ce minunat lucreaza Dumnezeu ca uneori nu ne izbaveste de necazuri, de dureri sau de suferinte. Oare de ce? Pentruca, numai asa putem gusta dulceata mangaierilor Sale divine.

Cineva spunea: „Cine nu a trecut prin necazuri, boale si suferinte? nu e aceasta cararuia pe care o batatoresc fii oamenilor?”

David canta: „Chiar daca ar fi,sa merg prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau caci Tu esti cu mine…” Cand ajungi in valea umbrei mortii , a durerii, a suferintelor nimeni nu te mai poate mangaia, doar Dumnezeu il poate mangaia si iti face sa treaca fara teama pe acolo.

Nu putem uita un lucru important in viata. Avem un Dumnezeu care ne-a promis ca este cu noi. Avem un Iisus care a promis ca nu ne va lasa singuri. Avem un Duh Sfant care me mangaie in toate necazurile noastre. Ce minunat e sa te stii in bratele Tatalui atunci cand urla vrajmasul si vrea sa te inghita!

Apostolul Pavel totusi, face o afirmatie de o insemnatate cruciala pentru fiecare care are nevoie de mangaiere.

„Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! Căci, după cum avem parte din belşug de suferinţele lui Hristos, tot aşa, prin Hristos avem parte din belşug şi de mângâiere. Aşa că, dacă suntem în necaz, suntem pentru mângâierea şi mântuirea voastră; dacă suntem mângâiaţi, suntem pentru mângâierea voastră, care se arată prin faptul că răbdaţi aceleaşi suferinţe ca şi noi.”

Pare cumva ciudat felul in care priveste acest aspect Pavel, cum ca Dumnezeu ma lasa in sufar necaz si alte cele pentruca eu sa invat sa ii mangai pe altii. Si chiar asa si este.

Dumnezeu nu face nimici de unul singur. El asteapta sa fac ceva si eu. Dumnezeu este iertator, dar daca eu nu iert pe altii nici El nu ma va mai ierta pe mine. Dumnezeu ma mangaie ca apoi si eu sa mangai pe altii…

Dumnezeu isi implineste fagaduinta de a ne mangaia. Problema e daca eu la randumi sint la fel ca El pentru cei care trec prin diferite stari de necaz sau suferinta. Stiu suntem coplesiti de multe ori de necazul nostru incat sa mai vedem si necazul celuilalt…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s