mesaj de dragoste…

Dumnezeu ne-a creat fiinţe sociabile. Chiar venirea noastră pe lume nu s-a făcut singură, ci suntem legaţi de existenţa unor alte fiinţe. După ce Adam în grădina Eden a dat nume tuturor vieţuitoarelor rămâne uimit şi Scriptura zice: “…dar pentru om, nu s-a găsit nici un ajutor care să i se potrivească.” Încă din grădina Edenului omul a simţit nevoia de comunicare, nevoia de relaţie.

“Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu …” şi pentru că Dumnezeu este dragoste care ar putea fi atunci mesajul Scrisorii Sale către om – Scriptura, decât un mesaj de dragoste.

Scriptura ne istoriseşte cum noi oamenii l-am părăsit pe Dumnezeu încăpecruce din grădina Eden şi cum Dumnezeu a ales să ne iubească, iar la sfârşitul veacului iubirea Sa a culminat, trimiţându-L pe Fiul Dragostei Lui.

Apostolul Pavel ne descrie această dragoste care, atunci când eram încă vrăjmaşi cu Dumnezeu, El ne-a iubit şi ne-a împăcat cu Dumnezeu.

Când mă privesc pe mine văd cât de păcătos sunt şi cât de mare a fost iubirea Lui pentru că a făcut din mine un sfânt. Acum, ce am de făcut altceva decât privind la iubirea Lui să iubesc şi eu pe ceilalţi aşa cum sunt ei.

Apostolul Pavel ne ilustrează şi el, cel mai mare standard de iubire – iubirea lui Isus:

Dumnezeu îşi arată dragostea Lui faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.”

Iubirea divină caută întotdeauna binele suprem pentru fiinţa iubită. Este iubirea care se sacrifică şi care se oferă să ajute şi acolo unde nu merită ajutor şi acolo unde nu este un câştig.

Dorinţa şi rugăciunea mea este ca citind aceste rânduri să înţelegi tot mai mult felul în care te-a iubit Dumnezeu pe tine şi astfel să oferi şi tu mai departe iubire.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s