iubiti-va cu caldura unii pe altii

Apostolul Petru in prima sa epistola scrie, intr-un anumit context aceasta expresie:

“…ca unii care, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul, ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii, din toată inima; 1 petru 1:22

Mai intai “…ati ascultat de adevar…” Deja am precizat ca, pentru cei ce doresc sa fie fii ai Imparatiei, se cere din partea lor sa fie “Implinitori ai Cuvantului” sau “ sa asculte de adevar”.

Apoi “v-ati curatit sufletele prin Duhul…”. Aici trebuie să vedem în viaţa noastră acea dezbrăcare de lucrurile rele şi imbrăcare cu faptele Duhului – cum frumos zice apostolul Pavel.

Dar, de ce toate acestea? Înainte de a răspunde la această întrebare mi-am adus amine de o afirmaţie a apostolului Pavel care spune: vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi, ci să şi …”, ce? căutaţi voi continuarea.

De ce toate acestea?

Pentru ca voi “… Ati fost nascuti din nou prin Cuvant…”,

Pentru ca voi să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută…”. Ce vrea să însemne aceasta pentru mine?

Apostolul Petru ştia că noi astăzi o să trăim în biserici fiecare cu masca lui, bine aşezată, aşa ca nimeni să nu îşi dea seama de ce sunt în stare. Ştim să zâmbim frumos, să ne salutăm respectuos, dar, după ce trece momentul devenim cei mai buni “aruncători de pietre”, spunea cineva.

Apoi să vă iubiţi cu căldură şi să vă iubiţi din toată inima. Sunt două expresii folosite aici. Se poate să iubeşti cu căldură dar nu din toată inima? Şi invers? Eu cred că da! Pot să iubesc din toată inima şi când acea persoană a făcut ceva rău, eu fiind mai sfânt să ştiu să îl condamn dur, fără blândeţe şi fără căldură.

Atunci când ştiu că ceea ce sunt, ca sunt datorită lui Isus şi crucii Sale, atunci îi primesc pe toţi cu căldură, şi din toată inima. Nu mai sunt cu masca când sunt în faţa lor, ci sunt aşa, real.

Mă rog ca Dumnezeu să ne facă pe fiecare, persoane care să iubim din toată inima şi cu căldură. Să avem o dragoste de fraţi neprefăcută….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s