… dinami ta biserica !

Traim intr-o perioada in care secularismul are un impact teribil asupra punctului general de vedere real al lumii si mai mult decat atat, cele mai multe biserici sunt in declin sau in mai rau in stagnare.

Multi oameni privesc stiinta si tehnologia – nu Christos si Biserica – ca pe un ghid pentru decizii si speranta pentru viitor.

Lumea are nevoie cu disperare de biserici care sa izbeasca indiferenta spirituala dominatoare si sa aiba impact asupra societatii prin Evanghelia lui Isus.

Este nevoie de o gandire inovatoare care sa transforme asteptarile negative in unele pozitive, care sa se opuna descurajarii si sa duca la o initiativa creatoare pentru castigarea de persoane care au fost prinse de secularism si pentru a atinge cultura moderna cu Vestea Buna a lui Dumnezeu.

Avem nevoie de biserici care sa fie mai preocupete de zidirea Imparatiei decat de zidirea de cladiri; avem nevoie de lideri de biserici ale caror valori sa fie formate mai mult prin Cuvantul lui Dumnezeu decat prin “publicitate buna”.

Biserica este o noua abordare a proclamarii cu credinciosie a Evangheliei, a prezentarii ei intr-o forma atractiva si, a oferirii unei intalniri misionare viabile atat de necesara intre Evanghelie si cultura moderna.

Atunci ne punem increderea in invierea lui Isus, cand dezvoltamo orientare spre Imparatie, cand ne supunem lui Isus ca Domn si cand ne rugam cu staruinta atunci se produce vitalitatea spirituala.

O inima a Imparatiei arata pasiune pentru roada, dragostea, valorile si autoritatea Imparatiei. Viata in Imparatie este plina de paradoxuri: este greu dar usor; te costa totul dar nu te costa nimic; prin moarte aduce viata.

Crestinii au nevoie de o inima pentru Imparatie pentru a putea avea impact asupra lumii cu Evanghelia. Pasiunea lor de a trai adevarurile Imparatiei si de a cauta inaintarea ei, este acea bataie a inimii care pompeaza viata in biserica si este forta care energizeaza Biserica spre lauda lui Isus Christos.

Puterea de a elibera, cuceri si pazi credinciosii se gaseste in Numele lui Isus! Uneori fortele raului sunt evidente si dramatice. Totusi de cele mai multe ori sunt foarte utile.

Cand oamenii lui Dumnezeu isi creaza drumuri in domeniul lui Satan, acesta contraataca, dar ochii Imparatiei ne tin in alerta.

Viata victorioasa este sigura atunci cand se concentreaza atentia asupra persoanei, puterii si scopului lui Isus.

Pentru a-i castiga pe cei pierduti, Biserica trebuie sa treaca dincolo de peretii lor si sa transmita dragostea lui Dumnezeu la altii.

O biserica ce ofera sprijin si viata, iubeste suficient de mult pentru a se implica in vietile oamenilor din comunitate, o biserica iubitoare se adapteaza cultural astfel incat membrii sa se simta confortabil si bine primiti. Aceasta duce la revitalizarea si la cresterea in biserica.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s