lectie de iertare

„…daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul…”

Oamenii te vor rani. In fiecare zi vei avea motive sa te plangi de rana facuta de altul. Aceasta este realitatea faptului ca impartim aceasta planeta cu altii. Uneori oamenii ne ranesc intentionat, alteori ei nici nu stiu ca te-au ranit.

Apostolul Pavel aici nu se refera,poate chiar la o situatie concreta in care cineva chiar este ranit, ci „…daca are pricina…” posibil ca pricina sa fie doar o inchipuire, sa nu fie reala. De cate ori nu ai avut impresia ca cel de langa tine parca, ori te-a privit nu-stiu-cum, ori ti-a vorbit prea de sus sau, ce stiu eu ce, dar bietul om nici nu a vrut sa fie asa.

Daca pricina ta este reala mai intai iarta. Nu lasa sa treaca timpul peste pricina ta. Timpul o va face tot mai greu de rezolvat, tot mai greu de suportat, tot mai greu de iertat.

Daca pricina ta este reala ai curajul de a confrunta pe celalalt. De multe ori am fost ranit de felul in care celalalt s-a purtat si el nici nu a stiut ca s-a intamplat asa, de aceea este bine sa te duci sa spui celui care te-a ranit. Se vor intampla cel putin 2 lucruri: celalalt va avea posibilitatea de a cere iertare si mai ales va sti ca altadata sa nu mai procedeze asa si cu alte persoane pentru a nu le rani nici pe ele.

Daca pricina ta este sau nu reala NU trebuie sa traiesti pretinzand ca totul e bine. Nu lasa lucrurile in voia sortii ci ia ca un lucru necesar de rezolvat.

Cand semeni iertare, vei culege iertare, dar cand semeni neiertare vei culege neiertare chiar si de la Dumnezeu. Aceasta este o afirmatie pe care insusi Iisus a facut-o, in Rugaciunea Tatal Nostru.

El iti va umple golul din viata ta atunci cand ii vei ierta pe altii care te-au ranit…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s