un secol al „urii” !!!

Da… traim in secolul „urii” sau al „iubirii de sine”

Apostolul Pavel a prevazut asta, stiti? Am invatat pe dinafara espresii ale Apostolului pe care le scrie in Ep. Timotei 3 caci oamenii vor fi „…fara dragoste fireasca…”

Traim vremea cand mai mult decat oricand, de la cela mai mici detalii si pana la cela mai mari lucruri, ne gandim numai la noi, poate si la familiile noastre. Invatam ca sa fim cei mai…, muncim pentru noi, banii nostri sunt numai ai nostri, hainele da sunt ale noastre, concediile tot ale noastre. Putin astazi pentru munca voluntara, putin sar in ajuorul celor in nevoie, si daca o facem, tre sa ne iasa ceva „grasut” ca deh… nu facem noi asa degeaba.

Daca ne uitam in societate, in familie, etc. observam cum fiecare are timp numai pentru el, nu avem timp pentru altii. Ca si levitul sau preotul din pilda lui Iisus. A, da, Isus spune des de faptul ca noi suntem din fire fara dragoste fireasca.

Totusi, in predica de pe munte Iisus ne da indicii clare referitoare la iubire (dragoste), nu este oricum…

„Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.”

Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.” Cuvintele lui Iisus in Ev Matei

Ceea ce este mai trist ca aceasta stare a cuprins tot mai mult Biserica. Avem cladiri frumoase, spatioase, scaune confortabile asa inca sa nu ne atingem unul de altul, daca ai curajul sa intinzi o mana unuia poate chiar se face ca nu te vede, dar nu avem urechi sa auzim strigatul de durere al celui de langa noi.

Ce ma socat astazi, la seara de rugaciune, o sora care este in conflict cu o alta persoana de ceva vreme, se ruga ceva de genul: „… Doamne te rog sa ne ajuti sa ne iubim ca fratii…” Am devenit insensibili chiar si la cuvintele pe care le pronuntam.

Nu sunt pesimist, dar, hai sa fim realisti cu noi insine intai apoi cu cei din familie si biserica si vom vedea in ce situatie ne aflam…

… voi continua….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s