pe ce cladim?

„Un misionar din Paqua-Noua Guinee a dorit sa-si construiasca o casa. Pana atunci traise in colibe de bambus amplasate in colaci. Terenul in acel colt de lume este mlastinos si nu se poate ridica pe el o casa cu temelie din beton.

Cufundat pana la brau in namol, misionarul a cautat zile intregi pietre pentru a zidi o casa. Pana la urma a gasit o suprafata nu prea mare, dar buna pentru zidit.”(Samanta buna)

Cred ca ar trebui sa fim mai atenti la ceea ce vrea sa zica Iisus acolo. Iisus nu e preocupat aici foarte tare ce cladim ci pe ce cladim. Ap Pavel spune ce trebuie sa punem deasupra – pe temelie, dar Iisus ne spune pe ce trebuie sa cladim.

Multi crestini astazi zidesc si poate zidesc bine, numai ca zidesc pe „nisip” ceea ce face ca toata zidirea lor sa fie zadarnica.

Iisus in acest caz spune: ” cel ce aude Cuvintele Mele si le face”.

Ap. Iacov face aceeasi afirmatie doar alte cuvinte:

„Ştiţi bine lucrul acesta, preaiubiţii mei fraţi! Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie; primiţi cu blândeţe Cuvântul sădit în voi, care vă poate mântui sufletele... Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.Căci dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om, care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă; şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era. Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.” Iacov 1

Nu am stiut ce sa las si ce sa scot de aceea am preferat sa las textul asa cu este… Deci cine asculta … si implineste … acela construiest bine, cine nu este ca un ascultor uituc care zideste pe nisip.

Consecinta finala: DEZASTRU

Cum procedezi tu in relatie cu Cuvantul auzit, il si pui in practica?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s