invata sa spui „NU”

suna rau poate…images-ceas

Zilele acestea am avut ocazia sa aud mai multe lucruri despre cum sa ne petrecem timpul. Fiind intr-o imprejurare cu bunicul meu, el povestea cum altadata era pretuit timpul cand se adunau impreuna pentru a invata mai multe despre Dumnezeu. timpul a trecut si acum parca stim atat de multe incat nu mai avem timp sa invatam, sa ne odihnim, etc.

Stresul apare atunci cand cu mintea spun nu, dar, cu gura spun da! Nu stiu daca ti s-a intamplat si tie, dar mie cu siguranta, de multe ori.

Ce s-ar fi intamplat daca Iisus s-ar fi oprit la fiecare bolnav, la fiecare sarac, la fiecare individ ranit sa il vindece?  

Domnul Iisus a spus: „… am sfarsit lucrarea, pe care Mi-ai dat-o s-o fac” Ev Ioan 17

Apostolul Pavel a scris si el: „… fac un singur lucru…” Filipeni 3

Adrian Rogers, pastor spune:  „Folosirea gresita a acestui lucru atat de pretios cum este timpul ar trebui sa fie o crima. Daca iti fura cineva masina… poti sa iti iei alta. Daca ti se sustrage portofelul … cateva telefoane te or scuti de toate ingrijorarile. Dar pe cine poti suna cand iti pierzi timpul?”

De multe ori lasam ca lucrurile bune sa ne fure timpi foarte pretiosi pe care sa ii folosesti dupa cum ti-a cerut Tatal.

Nu stiu daca imi permiteti sa scriu asta, dar cred ca din acest punct de vedere preotul si levitul din pilda samariteanului milos, daca ar fi acordat atentie celui ranit ar fi pierdut timp pretios. Timp pe care trebuia sa il foloseasca pentru slujba la care erau angajati. Nici Iisus nu spune ca ei ar fi comis ceva rau, chiar daca noi ne permitem asta.

Apostolul Pavel scrie efesenilor astfel: ” Rascumparati vremea…”

Anunțuri
This entry was posted in Fără categorie by Doru. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s