creati pentru a fi buni…

Oare chiar asa sa fie? Cei mai multi dintre noi am invatat destul de bine expresia Apostolului Pavel din Efeseni: „…prin har ati fost mantuiti, prin credinta… nu prin fapte…”

Daca ar fi asa, atunci oare de ce m-a mantuit Christos? A avut un plan maret pentru mine, m-a facut un om nou, elegant, si, apoi m-a asezat cu grija intr-o vitrina, in asa fel ca nimeni sa nu ma atinga si saq nu imi ia luciul dat la nasterea din nou! NU!

Noi suntem nascuti din nou prin credinta! Si nimic mai mult! Nu prin fapte! Dar, acum, ce facem? Ap Pavel spune: „caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Hristos Iisus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai inainte ca sa umblam in ele.”

Deci, eu sunt creat de Dumnezeu si mai ales Mantuit de El pentru ca El a dorit sa fac faptele bune pe care El le-a pregatit pentru mine, dar pe care noi crestinii nu prea ne place sa le facem.

Si nu doar atat, Dumnezeu a pregatit in detaliu, mai dinainte, pentru fiecare, faptele bune pe care trebuie sa le facem.

Bethune scrie in cartea Roadele Duhului : ” O mare parte a fericirii lumii depinde de ceea ce noi numim lucruri marunte, si rareori ne onoreaza Dumnezeu cu distinctii eroice si facerea binelui „

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s