Iarta-ne…

si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri…” (Matei 6:12)

Nu pot uita, cand eram in Madrid am vizitat o biserica … romana si tocmai preotul rostea rugaciunea „Tatal nostru”. Nimic nou, dar cand a ajuns la aceasta parte a strigat tare.. „ … si ne iarta noua pacatele noastre …” apoi a rostit soptit urmatorul vers… „..precum iertam si noi gresitilor nostri…” Asta m-a provocat… de ce cand este vorba ca Dumnzeu sa ierte sa strigi tare si cand trebuie sa iertam noi sa o cerem soptit.

Care e masura cu care ierti pe cei care ti-au gresit? De cate ori renunti la tine si ierti pe cei care te-au ranit?

De data aceasta avem de-a face cu o parte riscantă a rugăciunii Tatăl nostru. Ea ne răpeşte dreptul de răzbunare, de a ascunde resentimente sau chiar de a vorbi cu alţii despre o situaţie anume. Domnul ne atrage atenţia asupra: Iertării Sale. Ai fost neglijat? Trădat? Inţeles greşit? Eşti o persoană care dăruieşte, dar care nu primeşte niciodată înapoi?

Isus a spus: ” … nu se poate să nu vină prilejuri de păcătuire … ” (Matei 18:7). Unde trebuie să mergi? La cruce. Hristos Şi-a iertat vrăşmaşii, deşi avea puterea să-i distrugă.

Gândeşte-te, dacă Dumnezeu ar fi:

  1. la fel de selectiv în administrarea iertării ca tine
  2. ar fi stat deoparte ca tu să suferi
  3. ar fi iertat, dar ar fi refuzat să-ţi dea o altă şansă
  4. S-ar fi hotărât să Se distanţeze de tine şi să te evite
  5. ar fi refuzat să te ajute când ai fi dat de necaz, spunându-ţi: „eşti exact persoana căruia trebuia să i se întâmple asta”, ai putea să trăieşti cu asta? Nu?

Atunci extinde şi asupra altora aceeaşi iertare pe care ţi-a dat-o Dumnezeu. Când te rogi: ” … şi ne iartă nouă greşelile noastre precum iertăm şi noi greşiţilor noştri … „ de fapt ceri o schimbare a inimii!

Neemia scrie: ” … Tu eşti un Dumnezeu gata să ierti .. „ (Neemia 9: 17). Nu te bucuri că El nu a scris: „Eşti un Dumnezeu gata să ne judeci”? Nu, iertarea reprezintă o atitudine fixă a lui Dumnezeu îndreptată spre noi.

Iertarea a existat înainte ca păcatul să fie comis. Extraordinari Asta ne despovărează şi ne eliberează. Amărăciunea poate exista doar în amintirea noastră. Singura putere pe care o poate avea este puterea pe care i-o dăm.

Aminteşte-ţi de acest lucru data viitoare când te rogi rugăciunea Tatăl nostru.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s