„…painea nostră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi…”

, …painea nostră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi…” (Matei 6:10)

Există două motive pentru care să ne rugăm „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi”, iar acestea au de-a face cu: Ceea ce ne oferă El.

Primul: în timp ce noi avem atâta mâncare încât rugăciunea noastră este „Doamne, ajută-mă să slăbesc”, mulţimi de oameni se culcă înfometaţi. Aceştia spun această rugăciune pentru că fără un răspuns ei nu vor supravieţui. Iar noi nu avem curajul să le întoarcem spatele pentru că: „Ferice de cel ce îngrijeşte de cel sărac! Căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăveşte, Domnul îl păzeşte … El este fericit pe pământ şi nu­ laşi la bunul plac al vrăjmaşilor lui” (Psalmul 41: 1-2)

Al doilea: Domnul Isus a spus: „Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4). Observaţi această expresie: ” … orice cuvânt…”. O parte din hrana cu care ne hrăneşte El este placută, dar o altă parte se obţine cu durere. Şi avem nevoie de amândouă. „Creştinii de înghetati” aleg versetele care îi fac să se simtă bine. In consecinţă, ei nu îşi dezvoltă acel muşchi spiritual de care este nevoie pentru a rămâne tari în ziua necazului.

Promisiunea lui Dumnezeu pentru tine este că „Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere … ” (Isaia 54:17) Nu te mai ruga ca acele arme să nu se mai făurească. Nu va fi aşa!

Hrăneşte-te cu hrana adevărată şi ele vor fi fără pu­tere. Este uşor să-ţi dai seama când te hrăneşti greşit. Oamenii te calcă pe nervi, treci de la o stare la alta, deseori te cuprinde teama. Dacă acest portret îţi apartine, este timpul să te rogi:

„Doamne, sunt emoţionat, Te rog să-mi dai pâinea cea de toate zilele. Doamne, am devenit irascibil, Te rog să-mi dai pâinea cea de toate zilele”.

Adevărul este că fără această pâine zilnică nu voi supravieţui!

Anunțuri
This entry was posted in Fără categorie by Doru. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s