„Tatăl nostru care eşti in ceruri … „

Tatăl nostru care eşti in ceruri … „ (Matei 6:9)

Când ne rugăm lui Dumnezeu din ceruri, noi recunoaştem: Pozitia Lui. Daniel a spus: ” … Cel Prea Înalt stăpâneşte peste împărăţia oamenilor … ” (Daniel 4:17). Acesta este răspunsul lui Dumnezeu la titlurile înspăimântătoare din ziare şi la inimile pline de teamă.

La o emisiune TV de noapte, un comediant făcea odată următoarea remarcă usturătoare: „Tsunami-uri, cutremure, uragane, tornade, inundaţii, iar acum gripa aviară. Poate că acum nu e cel mai bun moment să încercăm să-L scoatem pe Dumnezeu din Jurământul de supunere”.

Dacă Dumnezeu nu este în control, cine este? – Preşedintele? Primul Ministru? Oameni de treabă şi fără îndoială bine intenţionaţi, dar nu suficient de buni, dacă ne place ideea unui somn liniştit noaptea în pat. Psalmistul spunea: „Ajutorul îmi vine de la Domnul .. ” (Psalmul 121:2).

Gândeşte-te: dacă El este Domn peste orice împrejurare şi dacă El a promis să ne ajute când Îl chemăm, de ce mai trebuie să ne îngrijorăm? Poate vei spune: „Dar cu terorismul cum rămâne? Dar cu Orientul mijlociu?” Nici o problemă. Dumnezeu avea totul pe harta Lui înainte ca să se tragă primul foc.

Dumnezeu mişcă oameni şi popoare cum as muta nişte pioni pe tabla de şah.

Uită-te la Israelul de astăzi. Cu 3000 de ani în urmă, Dumnezeu a promis: „Voi aduce înapoi pe prinşii de război ai poporului Meu Israel; ei vor zidi iarăşi cetăţile pustiite şi le vor locui … şi nu vor mai fi smulşi din ţara pe care le-am dat-­o, zice Domnul, Dumnezeul tău!” (Amos 9: 14-15).

Incă mai crezi că nu Dumnezeu conduce totul? El este Dumnezeu şi El este responsabil.

Şi mai trebuie să ştii ceva: „In Numele lui Isus, să se plece orice genunchi … şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul” (Filipeni 2:10-11).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s