Rugăciunea „Tatăl Nostru”(2)

„Tatal nostru …” (Matei 6:9)

Domnul Isus i-a învăţat pe ucenici cum să se roage: „Iată dar cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl nos­tru … „. Nu pierde următorul lucru: relaţia pe care o ai cu cineva determină nivelul de confort şi de încredere cu care te apropii de el/ea.

Aşa că Domnul Isus începe accentuând:Persoana. „Tatăl nostru … „.

Dacă ai avut parte de un tată absent care nu ţi-a fost niciodată alături, sau de un tată abuziv care te-a rănit, sau de un tată Indisponibil din perspectivă emoţională care nu ţi-a arătat niciodată prea multă dragoste sau acceptare, atunci ai nevoie de o nouă concepţie despre Dumnezeu; una conform Scripturii; altfel trecutul te va sabota.

Inainte să poţi avea încredere în cineva, trebuie să fii sigur că îi pasă într-adevăr de tine. Odată ce se întâmplă asta, te vei putea deschide. Doar atunci domeniile în care te simţi rănit se vor vindeca.

„Tatăl nostru … ” reprezintă o adresă pe plicul nostru! Trebuie să înţelegi cu Cine vorbeşti şi relaţia pe care o ai cu El. Te apropii de Dumnezeu pe baza a ceea ce eşti tu pentru El şi a ceea ce este El pentru tine.

Tatăl tău din ceruri este un Dumnezeu care face un legământ cu tine şi care îl respectă. În vre­murile Bibliei, când doi oameni făceau un legământ, nu însemna doar „poţi să mă suni câteo­dată”, fără nici o obligaţie. Nu, ci îl pecetluiau cu sânge, care însemna „îmi voi da viaţa pentru tine, dacă este nevoie”.

De fapt, poţi să-L numeşti pe Dumnezeu „Tată” fără a fi învinuit de lipsă de respect: „Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava! adică: „Tată!” Insuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu” (Rom. 8: 15-16).

Pentru ca rugăciunea Tatăl nostru să fie efi­cientă, trebuie să recunoaştem şi să ne bucurăm de ceea ce este El pentru noi – „Tatăl nostru … „.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s