Rugăciunea „Tatăl Nostru”(1)

„Doamne invată-ne să ne rugăm…” Luca 11:1imagescac6cqpk.jpg

Intr-o zi ucenicii Domnului es uitau la El si-L ascultau cum se ruga. Când a terminat, acestia au spus: „Doamne invată-ne să ne rugăm…”. Drept urmare, El le-a lasat ceea ce cunoastem drept „Rugăciunea Tatăl nostru”.

Când ai spus-o ultima oară? Poate ai invătat-o pe de rost când erai copil si nu intelegi insemnatatea sau puterea ei. Sau poate s-a repetat ca un ritual fără sens la sfârsitul bisericii in timp ce oamenii se imbrăcau si se indreptau spre parcare.

Asta spune mai mult despre inimile oamenilor decât despre puterea acestei rugăciuni. „Ei bine, eu cred că avem nevoie de rugăciuni mai contemporane, potrivitepentru alergătorii de viteză”. Chiar asa?

Ai ascultat recent cu ce s-a inlocuit aceasta rugăciune? Domnul Isus ne-a avertizat cu privire la rugăciuni care sunt doar o „bolboroseală”

Iată câstigul: când te rogi, trebuie să o faci

 • cu pasiune
 • potrivit cu Scriptura
 • in mod intim
 • fără grabă
 • plin de credintă

Stai putin si meditează la fiecare din cele cinci elemente. Ele sunt ca niste chei spre rugăciuni ascultate. Avem tendinta să facem doar lucruri din care câstigăm o răsplată, deci când ne rugăciunea când rugăciunea nu ne dă o răsplată, abandonăm.

Dacă acesta este motivul pentru care nu te rogi rugăciunea Tatăl nostru, nu te simti condamnat; simte-te provocat.

Pentru următoarele zile ne vom intoarce privirile la singura rugăciune pe care ne-a lăsat-o Isus. La urma urmei, cine cunoaste mai multe despre rugăciune?

Vă invit să deschideti blog-ul si in zilele următoare pentru a citi ceea ce vrea să ne spună Isus prin această rugăciune…

Reclame

2 comentarii la „Rugăciunea „Tatăl Nostru”(1)

 1. Dragă Dorule,
  Mai sunt rugăciuni ale Domnului în Biblie care merită studiate. Vezi rugăciunea din Ioan 17. Mi se pare foarte importantă şi aceea. Deşi nu dată ca model de rugăciune, cum este „Tatăl nostru”, ne deschide o fereastră către conţinutul rugăciunii Domnului Isus în general. Apoi, mai avem rugăciunile de la mormântul lui Lazăr, şi din Gheţimani. Poate ne ajuţi şi cu o incursiune în celelalte rugăciuni…

 2. Da… de ce sa nu !
  Momentul Getismani mi-a facut mult bine intr-o anumita vreme. Apoi m-am referit acum la aceasta rugaciune intr-o alta forma decat cea implorata si predicata de obicei. Nu ca rugaciunea Tatal nostru este singura sau cea mai ci ca asa mi-am dorit sa imartasesc ganduri la care m-am gandit referitor la acest moment in istoria lui Iisus.
  Odicum va multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s