asteapta….

Mai toti il condamnam pe Adam si pe Eva ca deh…, nu au putut sa se abtina si au mancat di pomul oprit, dar daca ne uitam mai atent in noi exista aceeasi tendinta.

Nu putem suporta sa asteptam, facem tot ce ne sta in putere pentru a iesi rapid din situatia creata.

Geneza 3:1 Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină?”
Geneza 3:2 Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.”
Geneza 3:3 Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el, şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.”
Geneza 3:4 Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri:
Geneza 3:5 dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”.
Geneza 3:6 Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.
Geneza 3:7 Atunci li s-au deschis ochii la amândoi; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele.
Geneza 3:8 Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei: şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de Faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină.
Geneza 3:9 Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om, şi i-a zis: „Unde eşti?”
Ce situatie! si mai ales ce final…
S-au facut multe teste si multe scenarii pentru a vedea cum reactioneaza persoanele, de la cei mai mici pana la cei mai mari.
Eu cred ca principalul motiv ca am ajuns in situatia acestei decaderi morale e chiar neputinta de asteptare. Sa ne imaginam!
Vrei sa rezolvi o problema la primarie sau la o alta institutie sau la o societate unde angajatii se misca mai incetisor, care e primul lucru la care te gandesti? „vreau sa vorbesc cu seful” si cauti imediat pe cineva care te poate ajuta..
Coruptia este creata tot din acest motiv. I-a gandeste ca mergi sa iti insrii masina si este un rand de vreo 10 persoane, ce faci? Cauti in agenda telefonica un amic care poate sa vorbeasca cu cel de la ghiseu si poate ca o sa te strige pe nume sa intri inaintea tuturor, si deh, cum sa intri faca „ceva” asa o atentie…
Si uite asa asteptarea ne duce si in situatii mai cumplite! Sa ne gandim la traficul din Romania. Circula ala din fata cu o viteza mai mica decat ai vrea tu si.. de ce nu se misca mai repede, de ce nu ma lasa sa il depasesc, mai bine ar face sa traga pe dreapta, sau ce stiu eu ce alt aspect. Si daca ne uitam la statistici vedem ca cele mai multe accidente se intampla din cauza grabei sau a neasteptarii.
Hai sa fim realisti cu noi insine si voi vedea si in noi aceasta lipsa de asteptare.
Fii astari mai rabdator si asteapta
Anunțuri
This entry was posted in Fără categorie by Doru. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s