exista un tipar…

cineva scrie…

Există un tipar constant în Scriptură referitor la ce se întâmplă într-o viaţă pe care Dumnezeu vrea să o folosească şi să o îmbunătăţească:

Există întotdeauna o chemare Dumnezeu îi cere unei persoane obişnuite să se implice într-un act de încredere extraordinară, şi anume acela de a coborî din barcă.

Există întotdeauna teamă. Dumnezeu are obiceiul de a cere oamenilor să facă lucruri care îi sperie. Poate fi vorba de teama de imperfecţiune („Vorba şi limba mi-este încurcată,” spunea Moise). Poate fi teama de eşec („Ţara pe care am străbătut-o ca s-o iscodim este o ţară care mănâncă pe locuitorii ei!” strigau iscoadele trimise în Ţara Promisă). Poate fi chiar o teamă de Dumnezeu („Doamne, am ştiut că eşti un om aspru, care seceri de unde n-ai semănat,” pretindea slujitorul din pilda lui Iisus) Într-un fel sau altul, teama este prezentă.

Există întotdeauna încurajare. Dumnezeu promite că va fi acolo („Domnul este cu tine, viteazulelîi spunea îngerul lui Ghedeon, care în mod sigur. nu mai fusese numit aşa înainte). Dumnezeu promite că va pune la dispoziţie toate talentele necesare pentru îndeplinirea sarcinilor Sale („Eu voi fi cu gura ta şi te voi învăţa ce vei avea de spus”, îi spune El unui Moise bâlbâit).

Există întotdeauna o decizie. Uneori, aşa cum este cazul lui Moise sau al lui Ghedeon, oamenii răspund cu „Da” chemării lui Dumnezeu. Alteori, cum este cazul celor zece iscoade înspăimânta te sau al tânărului bogat, oamenii răspund cu „Nu”. Dar trebuie luată o decizie.

Există întotdeauna o viaţă schimbată. Cei care răspund pozitiv chemării lui Dumnezeu nu umblă perfect, nici pe departe. Dar pentru că spun” Da” lui Dumnezeu, ei cresc şi învaţă chiar şi din propriile greşeli. Ei devin astfel parte a planului lui Dumnezeu de a răscumpăra lumea.

Sunt schimbaţi şi cei care spun „Nu”. Devin mai împietriţi, mai insensibili la chemarea Sa şi e foarte probabil că vor spune .”Nu” şi data viitoare.Oricare ar fi decizia, aceasta îţi schimbă viaţa – şi schimbă de asemenea şi lumea cu care vii în contact.

Sunt încredinţat că acest tipar din Scriptură este valabil şi astăzi. Cred cu putere că există cel puţin un aspect al vieţii tale prin care Dumnezeu te cheamă să umbli cu El şi spre El, şi că atunci când spui „Da” chemării lui, aceasta pune în mişcare un mecanism divin mult peste puterea omenească. Probabil are de a face cu serviciul tău sau cu familia, poate cu vreun talent pe care ai putea să-I dezvolţi sau resurse pe care ai putea să le împărtăşeşti. Probabil va trebui să-ţi înfrunţi cele mai groaznice temeri. Dar în mod sigur te va atinge exact în miezul fiinţei tale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s