„cei mai nenorociti dintre toti oameni…”

Apostolul Pavel scrie:

„Daca nu este o inviere a mortilor, nici Hristos n-a inviat. Si daca n-a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica, si zadarnica este si credinta noastra…

… si daca n-a inviat Hristos… voi sunteti inca in pacatele voastre, …

Daca numani pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii!

Dar acum, Hristos a inviat din morti, …”

HRISTOS A INVIAT DINTRE CEI MORTI si moartea nu l-a putut tine legat.

Una dintre problemele comunitatii de crestini este diferenta dintre trairea realitatii si traditie. Suntem atat de tare prinsi de sistemul in care traim ca nu stim daca mergem pe picioarele noastre sau ca facem ceea ce se obisnuieste sa facem.

Stii, ne-am obisnuit cu postul, cu mersul la biserica in zilele pregatirii pascale, cu felul anume pe care credem ca Dumnezeu il vrea de la noi ( ca deh, suntem in post), cu spovedania si impartasania,cu alte si alte… Apoi daca ne privim mesele incarcate cu te miri ce bunatati dar nu care cumva sa lipseasca ouale rosii, cozonacii, pasca si mielul…

Acum dupa ce totul a trecut, ne revenim usor, usor la normal, la vechiul nostru sistem, la vechiul nostru fel de a fi… Doar pentru atat ne-am increzut in Hristos, acum ca a trecut totul revine pe vechiul drum.

Ap Pavel scrie:” …daca numai pentru viata aceasta ne-am pus increderea in Hristos, Suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii…”

Ce te leaga de Hristos? Ce te face sa ai o atitudine de apropiere si respect pentru valorile crestine in aceste zile? Ce te anima? De ce petreci timpul prin biserici, poate chiar, chinuintu-ti trupul si sufletul postind?

Ce reprezinta acest Iisus crucificat, mort, ingropat si apoi inviat pentru tine? Trece un fior rece prin fiinta ta atunci cand te gandesti la ceea ce a facut Hristos pentru tine?

Ce mare dragoste…! Atata bunatate…! Atata iubire…! Sa moara Fiul lui Dumnezeu pentru pacatosul de mine! Nu meritam si nu meritai dar, a facut-o pentruca m-a iubit! Si acum

… ce faci tu in schimb?

Te multumesti cu cateva zile de post, cu cateva zile de penitenta si de abtinere fizica de la anumite bunuri sau te increzi in totalitate in Acela, care a suferit a murid dar mai ales a inviat!

Daca Hristos e viu, atunci El priveste la tot ceea ce sunt eu, la tot ceea ce simt eu pentru El.

Ti-ai pus increderea in El doar pentru aceste lucruri trecatoare, esti cel mai nenorocit dintre toti oamenii, dar

daca ti-ai pus increderea pentru vesnicie vei invia in slava, vei fi cu El in slava…

Anunțuri
This entry was posted in Fără categorie by Doru. Bookmark the permalink.

One thought on “„cei mai nenorociti dintre toti oameni…”

  1. Daca postesti in decursul anului sau de Pasti sau de Craciun sau cand ai nevoie sa o faci, o faci pentru Hristos. Daca cineva posteste inainte de Craciun, se spovedeste si se impartaseste, iar apoi nu mai posteste pana urmatoarea data cand are nevoie sa o faca (sa se roage pentru cineva, pentru el insusi, etc.), nu inseamna ca a uitat de Iisus. Nu inseamna ca si-a pus nadejdea in El doar pentru cateva zile, saptamani… Iisus este prezent in viata noastra in fiecare zi, pentru ca El este viu, Slava Domnului! Domnul lipeste painile, jumatate langa o alta jumatate, pana face un intreg pe care il pune deoparte. Bine este sa postesti, sa iti marturisesti pacatele, sa te impartasesti cu trupul si sangele Domnului spre intarirea si zidirea ta de catre Dumnezeu, sa ne dea putere si ravna si Har sa facem acest lucru pentru El, de cat mai multe ori, spre Slava si multumire Lui!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s