„Femeie, iata fiul tau”

Ai grijă de oamenii care depind de tine.

Pe lânga pierderea Fiului ei, Maria pierdea si „acoperemântul”. Se stie că in societatea si cultura de atunci a evreilor, dupa ce mureau sotii( barbatii), femeile erau adesea tratate ca cetaţeni de mana a doua. Asadar, pe lângă invingerea tristetii ca mamă, se prea poate ca Maria sa se fi întrebat ce ii rezerva viitorul.

Iisus a stiut lucrul acesta. In mijlocul haosului, „când a văzut Iisus pe mamă-Sa, si lângă ea pe ucenicul, pe care-l iubea, a zis mamei Sale:”Femeie, iată fiul tau!” Apoi, a zis ucenicului:”Iată mama ta!”

După ce ceilalti ucenici au plecat de teamă, Ioan L-a urmat pe Iisus pe Calvar. Apoi a mers chiar mai departe. Scriptura spune ( iar istoria o confirma) ca indata ce Iisus a incredintat-o pe Maria în mâinile lui, Ioan a dus la îndeplinire sarcina sa si „din ceasul acela ucenicul a luat-o la el acasă”

Iată ce putem invăta de aici. Nu ingădui niciodată ca suferinta ta sa te oprească sa nu mai vezi nevoile celor care depind de tine.

Când esti prins in mrejile propriei tale probleme, este usor să presupui că ceilalti vor intelege automat în ce stare te afli. Nu neaparat. Desi este bine să-i lasi să te ajute, nu-ti rasturna „sacul” cu problemele tale peste ei si nu te astepta ca si ei să sufere pentru ca tu suferi.

Iisus întotdeauna a fos mai preocupat de nevoile oamenilor decât de ale Lui. Nu crezi ca ar trebui sa facem si noi la fel?

Gaseste timp, să te preocupi si de problemele celor din jur care cu siguranta au nevoie de ajutorul tău…

Mediteaza si la Filipeni 2:3,4; Ioan 19:26,27…

Reclame

Un comentariu la „„Femeie, iata fiul tau”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s