„Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”

Directioneaza întrebările grele catre Dumnezeu.

La Calvar, Domnul Iisus a pus una din întrebările cele mai sfâsietoare puse vreodată „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”

Aceste cuvinte se găsesc si in Psalmi 22:1-3, unde David si-a vărsat sufletul plin de disperare înaintea lui Dumnezeu:”Dumnezeule! Dumnezeule! Pentru ce m-ai părăsit, si  pentru ce Te departezi …?”

Te-ai simtit vreodata la fel? Scriptura ne spune ca la Calvar „pe Cel ce n-a cunoscut nici un pacat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihanirea lui Dumnezeu în El” 

Pentru a face posibilă mântuirea prin zdrobirea legaturilor păcatului, Iisus a fost supus unei separări temporare de Tatăl Său. Chiar în acel moment, El S-a simtit „părăsit de Dumnezeu”.

Daca te-ai simtit vreodata coplesit sau abandonat, stiind din experientă că nimeni de pe pământ nu are un răspuns satisfacator la întrebarea „De ce?”

Chiar si cu intentiile cele mai bune, cei dragi sunt atât de departe de un răspuns bun. Doar Dumnezeu Isi poate turna balsamul Său vindecator peste inima ta frântă si te poate ajuta să întelegi, ce se întâmplă. De aceea, trebuie să mergi la El pentru a găsi răspunsuri.

Dar există si o parte dificilă când adesezi întrebări grele lui Dumnezeu – trebuie să doresti să accepti răspunsurile Lui si să faci ce-ti spune. Chiar daca nu primesti raspunsul dorit să poti di sigur de faptul că  Cel care „lucreaza … spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” iti trimite totdeauna raspunsul care iti serveste cel mai bine. Asadar;

Increde-te în El

Anunțuri

2 comentarii la „„Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”

  1. latura umană înspăimîntată de moarte, de fapt de dorinţa lui dumnezeu de a-şi sacrifica unicul fiu pentru a ajuta la îndreptarea oamenilor, îl va determina pe isus să reacţioneze în acest fel;
    vom ajunge oare vreodată să înţelegem această înţelepciune profundă, să nu ne mai simţim atît de dezarmaţi în faţa amărăciunilor de zi cu zi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s