„Adevarat îti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai”

Ingrijeste-te de ceilalti
      Când Iisus statea atarnat pe cruce, Scriptura ne spune ca „unul din tâlharii răstigniti Il batjocorea … Dar celalalt l-a infruntat si i-a zis: „nu te temi tu de Dumnezeu… pentru noi este drept … dar Omul acesta n-a facut nici un rău. Si i-a zis lui Iisus: „Doamne, adu-Ti aminte de mine, când vei veni in Impărătia Ta!” Iisus a răspuns: „Adevarat iti spun că astazi vei fi cu Mine in rai!” Luca 23:39-43  In timp ce unul din tâlhari isi bătea joc, celalalt si-a recunoscut pacatele si a primit mila.
      Domnul Iisus s-ar fi putut concentra atât de mult pe suferinta proprie incât să nu vadă suferinta celor din jur. Dar in loc de aceasta, El s-a ingrijit de ei in dragoste, ca părtas la aceeasi suferinta. In profunzimea propriei agonii nu doar că i-a promis tâlharului de pe crucea alaturată viata vesnica, dar l-a si alinat cu aceste cuvinte uimitoare: „Astăzi vei fi cu Mine in rai”
      Putem invăta de aici o lectie; o lectie pe care a invătat-o si Iov. Iov si-a pierdut toti copii si toată averea intr-o zi. Totusi el si-a gasit alinare si a mers spre lucruri mai mărete.Cum? Asculta: „Domnul a adus pe Iov iarăsi in starea lui de la inceput, după ce s-a rugat Iov pentru prietenii săi. Si Domnul i-a dat inapoi indoit decât tot ce avusese … si a văzut pe fiii săi si pe fiii fiilor săi până la al patrulea neam”  Iov 42
      Ingrijindu-ne de altii putem ajunge desăvârsiti…
 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s