„Tată iartă-i că nu ştiu ce fac”

„Tată iartă-i că nu stiu ce fac” este una din cele 7 expresii ale lui Iisus de pe cruce.

Doi copii de jucau, din greseala unul il lovi pe celălalt cu un băt. In acea seară, mama băiatului rănit ii spune: „fiule, inainte să mergi la culcare, trebuie sa il ierti pe Herry!” Bombanind, băiatul spuse: „bine, dar daca până mă trezesc nu mor, ar face bine sa aiba grija mâine dimineata!”

Când oamenii ne rănesc este greu de crezut că au facut-o neintentionat sau din nestiintă. Totusi, este surprinzator că după ce a fost biciuit, batjocorit si atârnat pe cruce, Iisus a spus  „Tata iartă-i că nu stiu ce fac”.

Iertarea inseamna sa uiti că esti victimă. Nepurtând pica sau renuntând la răzbunare, te eliberezi de controlul celor care te jignesc.

Profesorul Tony Campolo ii intreabă pe studentii necrestini ce stiu ei despre învătătura lui Iisus. Raspunsul lor este mereu acelasi: „Iubeste-ti dusmanii”. Aceasta porunca mai mult decat orice este ceea ce ii diferentiază pe crestinii adevărati de crestinii religiosi si de necrestini.

Iisus a spus „… rugati-vă pentru cei ce vă asupresc…”

Dietrich Bonhoeffer care fusese persecutat de nazisti zicea: „Dumnezeu nu ne promite că atunci când ne vom binecuvânta ei nu ne vor dispretui. O vor face. Dar aceasta nu ne poate răni sau doborâ pe noi, atâta vreme cât ne rugăm pentru ei. Rugându-ne pentru ei, noi facem ceea ce ei nu stiu sa facă pentru ei insisi.”

Practicarea iertarii confirmă adânca gratitudine fată de Dumnezeu pentru că ne-a sters o datorie atăt de mare pe care nu am fi putut-o plati niciodata.

urmeaza si celelalte …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s