si tu poti fi un fariseu…

Cum ajungem oare la crestinismul lipsit de dragoste? Raspuns: Purtand ochelarii de cal ai autoneprihanirii. Rutina religioasa ucide.
Din aceasta cauza nu a savurat Simon partasia cu Dumnezeul cel plin de dragoste. De aceea a criticat-o el pe femeia care tocmai
aducea un act de inchinare adevarata. De aceea Il trata el pe Isus potrivit cu listele lui de reguli mai degraba decat a-L privi ca pe unul
care tanjeste dupa dragostea lui.

Ce as face eu daca Isus ar reprezenta o amenintare pentru normele si traditiile convingerilor mele privitoare la adevarata religie?
Majoritatea fariseilor erau deopotriva indignati si interesati de afirmatiile lui Isus. Simon se intreba si el daca Isus este cu adevarat Mesia. Acesta era motivul suspiciunilor si al disconfortului pe care il aveau fariseii vizavi de Isus. Legalismul lor si-a incrucisat sabia cu
cea a dragostei lui Isus, plina de har si acceptare. Isus nu a ingaduit niciodata pacatul, dar nici nu a aprobat sistemul de legi omenesti si standardul lor impovarator al trairii vietii religioase.

Invataturile Lui i-au condamnat. El a pus sub semnul intrebarii valabilitatea traditiilor lor. El a judecat aspru mandria si ipocrizia pe care religiozitatea lor le-a infiat. El a aratat cu degetul spre iubirea lor de putere si control. Intre Isus si farisei era o distanta de multi kilometri.
Isus a venit sa-I incerce pe pacatosii iubiti de Dumnezeu. Isus a venit sa dovedeasca faptul ca ii iubeste pe pacatosi. Fariseii socoteau ca pacatosii trebuie condamnati. Ei nu aveau nici o idee despre ceea ce inseamna harul, mila si dragostea lui Dumnezeu pentru intreaga omenire. Iar falimentul teologiei lor i-a condus la o viata lipsita complet de dragoste, care mai avea si petele infatuarii lor si ale automultumirii.

A.M.Hunter a afirmat ca „Noutatea crestinismului nu este doctrina conform careia Dumnezeu ii iarta pe pacatosi. Nici un iudeu nu ar fi negat acest adevar. Ci esenta este ca Dumnezeu iubeste si ii salveaza pacatosi fiind.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s