Incurajează pe cineva!

” … ce bună este o vorbă spusă la vreme potrivită!” Proverbele 15:23

Zilele trecut am auzit vorbind trei adolescenti, unul din ei a repetat de vreo trei ori „bine, asa mă încurajati voi…? Multumesc…!”

Unii dintre oamenii din jurul tău, chiar şi cei de succes, se ofilesc din pricina lipsei de încurajare. Solomon a scris: ” … ce bună este o vorbă spusă la vreme potrivită!”

Nu este adevărat? Este minunat să primeşti o încurajare la vremea potrivită! O traducere alternativă a Bibliei spune:„Cuvântul potrivit la momentul potrivit – o frumuseţei”

Încurajarea aduce vindecare emoţională, restaurează speranţa, dând o perspectivă problemei şi face ca ziua să fie mai uşor de îndurat.

William Barclay scrie: „Una dintre cele mai înalte îndatoriri umane este aceea a încura­jării … este uşor să ironizezi idealurile unui om; este uşor să le stingi entuziasmul; este uşor să-i descurajezi pe ceilalţi. Lumea este plină de descurajatori. Însă avem obligaţia de a ne încuraja unii pe ceilalţi. De multe ori, un cuvânt de încurajare, de laudă sau de mulţumire a ţinut pe cineva pe linia de plutire. Binecuvântat fie omul care poate încuraja astfel.”

Pavel a scris: „Căci şi după venirea noastră În Macedonia, trupul nostru n-a avut nici o odihnă. Am fost necăjiţi în toate chipurile: de afară lupte, dinăuntru temeri. Dar Dumnezeu, care mângîie pe cei smeriţi, ne-a mângîiat prin venirea lui Tit. Şi nu numai prin venirea lui, ci şi prin mângîierea cu care a fost mângîiat şi el de voi. EI ne-a istorisit despre dorinţa voastră arzătoare, despre lacrămile voastre, despre râvna voastră pentru mine, aşa că bucuria mea a fost şi mai mare” (2 Corinteni, 7:5-7)

Cunoşti pe cineva care are nevoie de încurajare? O persoană care încearcă să-şi refacă viaţa după un divort? Un cap de familie, rămas fără serviciu, îngrijorat de soarta familiei sale? Toţi se luptă cu ceva – deci toţi au nevoie de încurajare.

 

Fi şi tu la fel azi, încurajând pe cineva!

Anunțuri

Un comentariu la „Incurajează pe cineva!

  1. Cu totii avem nevoie de a fi incurajati,dar hai sa fim sensibili si la nevoile celorlalti!Nu e mare lucru in a ridica pe cineva cu cateva cuvinte sau o mana pusa pe umar,dar conteaza mult pt acea pers demoralizata psihic!Felicitari pt articol!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s