„crestini … sare fără gust!”

” Creştinismul care s-a compromis cu păcatul a ajuns o sare fără gust- o credinţă care şi-a „pierdut dragostea dintâi.” Când misionarii încearcă să lanseze o Mişcare de plantare de biserici printre o populaţie care a avut deja de a face cu creştini şi care, din cauza acestei cunoştinţe, dispreţuieşte creştinismul, misionarii au de înfruntat o provocare serioasă.

În jurnalul de călătorie al lui William Dalrymple pe Drumul Mătăsii, de la Ierusalim până în Mongolia, menţionează o conversaţie pe care a avut-o cu un creştin cultural din Siria, pe nume Krikor. Acesta şi-a dat seama că Dalrymple era creştin şi, prin urmare, l-a invitat la un club de noapte.

„Vărul meu are un club de noapte. Un loc plăcut. Multă băutură, multe fete.”

„N-am ştiut că există cluburi de noapte în Siria,” a zis Dalrymple, „Am crezut că musulmanii nu sunt de acord cu aşa ceva.”

„Aşa este. Dar acest club de noapte este creştin. Nu găseşti picior de musulman acolo; doar creştini. Şi distracţie din plin!”

Krikor a scos o casetă audio din geanta sa şi i-a dat-o şoferului rugându-l să o pună la casetofon.

„Michael Jackson,” a zis el. „Muzică pentru creştini.”

El a arătat o cruciuliţă care îi atârna la gât şi a făcut cu ochiul, zâmbind în mod conspirativ. Există multe păcate de omitere şi comitere care fac creştinismul să fie neputincios în ochii celor pierduţi. Oricare ar fi păcatul, atunci când creştinismul îşi pierde gustul, strategicianul misionar are de înfruntat un obstacol în faţa unei mişcări de plantare de biserici. (…)

 

De îndată ce creştinismul autentic demonstrează virtuţile cristice şi începe să atragă noi converti ţi, adevăraţii creştini din bisericile nominale vor fi atraşi către mişcare precum molia la lumină. Am văzut multe cazuri în care un creştinism aflat în comă şi-a revenit prin izbucnirea unei mişcări de plantare de biserici.”

Mi-a plăcut acest fragment pe care l-am citit recent…; din Miscări de plantare deBicerici, de David Garrison.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s