sa-l numesc „Abuz spiritual”(2)

bataie-scoala-reuters.jpgAbuzul spiritual este o folosire incorectă a puterii.

Abuzul spiritual este puterea folosită de un individ ca să manipuleze, ca să controleze sau să se folosească de altii. Rezultatul final este vătămarea fizică, emotională, spirituală sau o combinatie a acestora.

Uităte atent la acesti copii…  Ca ei suntem si noi sau poate chiar mai rău… Cum actionezi tu la injuriile si la felul urât in care te tratează cineva drag? Nu cumva ca acesti copii???

… Această unitate o acceptăm usor pe buze, dar, nu o practicăm asa cum spune scriptura, de aceea cred, starea bisericii devine apăsătoare.

Activitatea de mângâietor, ca dar al Duhului Sfânt pentru biserică, abia, abia dacă îşi face simţită prezenţa printre zecile de funcţii în biserici, asta nu trebuie trâmbiţată, ea se simte.

Se naşte o întrebare în mintea mea, la care nu pot să dau răspuns, sau poate nu sunt în masură să o fac – fiind lucrarea Celui Preainalt – câte biserici au acceptat slujba mângâietorului şi au ridicat-o pe pozitia care o merita?

Stiu este o responsabilitate mare, este mai usor să predici, sau să conduci un program, sau să conduci un grup de studiu,etc., dar este enorm de dificil să legi rana, să pansezi cu grijă pe cel ranit, pentru ca şi el să ajungă desăvârsit în Hristos.

Fiecare zi este pentru mine o alegere în a fi acea personană care leagă rana, care pune balsam alinător, care ajuta la vindecarea ranilor provocate şi dorinta mea este ca acolo unde este nevoie de mine să mă las folosit de Dumnezeu pentru desăvârşirea sfinţlor din biserica lui.

Mă rog ca Duhul Sfânt să mă ajute în acest sens să fiu persoana pe care o asteapta cel căzut sub loviturile haine ale agresorilor în biserica lui Dumnezeu.

Multumesc lui Dumnezeu pentrucă îmi dă puterea şi întelepciunea necesară pentru aceasta.

Anunțuri

6 thoughts on “sa-l numesc „Abuz spiritual”(2)

  1. Asa e!De ce sa nu fim noi cei de la care incepe schimbarea?Ce-ar fi dak am incepe a lua atitudine?S-ar produce o schimbare in interiorul nostru care va fi reflectata in lumea din jurul nostru!!!

    • Stii Alexandru, cu ceva vreme in urma am auzit … , nu stiu cum sa ii spun, dar cu siguranta avea dreptate:
      „zgaraie crestinul ca sa vezi cum arata paganul!”
      Mare adeva in multe situatii. Sa nu fim noi unii din astia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s