sa-l numesc „abuz spiritual”

imagesviolenta.jpg        Abuzul spiritual are atâtea faţete încât iţi este foarte greu să îl depistezi de cele mai multe ori, în timp util, pentru ca să te pregăteşti să îl înfrunţi.

      De regulă creştinii nu se asteaptă ca acesta să apară tocmai in biserică si de aceea sunt vulnerabili si nici nu se pregătesc să îl infrunte.

      Cănd stii că în arenă vor intra leii sfâşietori, dacă nu poţi face nimic fizic să îi opreşti, cel putin psihic te înarmezi cu acea forta interioara să te facă să depăşeşti momentul, chiar dacă finalul este nezericit.

      In situaţia lui Iov, persoanele “ prietenii ” care au venit să îl ajuta, să fie alaturi de el în situatia lui grea, şi de la care se astepta să primeasca mângâiere si sprijin, s-a constatat în final că au făcut numai rău şi în loc să îl ajute l-au dus în situatia ca şi el să cârtească impotriva lui Dumnezeu.

      Nu stiu dacă există în Romania, sau în lume, biserici care să nu facă într-un fel sau altul abuz, dar stiu că eu personal, am fost, nu de puţine ori, ori abuzat, ori abuzator.

       Ce este mai grav în bisericile noastre nu este că sunt abuzaţi ori abuzatori, ci, că nu am dezvoltat un sistem de vindecare a ranitilor.

      Peste tot în lume acolo unde există violenţă fizică, abuz, război,…, ţara sau lumea întregă încearcă să pună bazele unui “spital de campanie” pentru posibilele vinctime. DAR în biserici foarte putini se gândes să formeze acel nucleu care să panseze, să aline durerile celor în nevoie. Sunt putine bisericile care pe lângă pastori, prezbiteri, cârmuitori, misionari, să aibă acel nucleu care să intervina eficient pentru cei raniti.

      Aş spune că noi creştinii nu vrem să recunoaştem că avem nevoie de acel spital de campanie sau grup de mangâietori şi aceasta face rău în relaţi cu Dumnezeu si cu alţii.

      Dumnezeu doreşte ca noi creştinii să veghem unii asupra altora, şi să ne indemnăm la dragoste si la fapte bune, Evrei 10:24.

      Dar noi folosim mai usor Iacov 5:13, esti în suferinţă, nu ai decât, mai roagă-te, şi lăsăm necitit versetul 16, care aduce vindecare celui care marturiseşte altuia rana sa şi se roaga împreuna.

       Voi continua cu o definitie si alte cele ……..

Anunțuri

2 comentarii la „sa-l numesc „abuz spiritual”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s